dinsdag 1 maart 2016

Naderen Reeën

Reeën zijn over het algemeen erg schuw en moeilijk te benaderen ..Hun sterkste punt is wel hun reukvermogen ...daarom is het aan te raden ..indien mogelijk ..ze tegen de wind in te naderen. Ook hun gehoor is uitstekend ..ze lijken weliswaar niet snel te reageren op autogeluiden enz ...maar een takje wat onder je voeten breekt ..daar reageren ze gelijk op ..en ze zullen dan ook zo snel mogelijk de dekking inschieten.

-
-
Het gezichtsvermogen is wel zijn zwakste punt ..natuurlijk reageert hij wel op beweging ..maar als je als fotograaf stilstaat ..dan heeft hij de grootste moeite om te beoordelen wat jij bent ..zeker als je dat met een zekere dekking voor je doet.. Zonder dekking voor je ..kun je je afvragen of het wel verstandig is ..om dichterbij te komen ..afwachten is dan een betere optie. 
Zodra ze weer gaan foerageren geef je ze even de tijd om weer relaxt te worden ..je kunt daarna (mits daar dekking voor is) weer voorzichtig naderen. 
-
Goed te zien is .dat deze bok nog veel wintervacht (winterdos) heeft ..In de zomerperiode is de vacht mooi glanzend rood bruin ..
Een andere bok in deze sprong is al veel verder met zijn zomerdos 
Zie foto hieronder.
Deze reebok krijgt al mooi zijn zomerdos ..
Zijn gewei is een stuk groter ..het gaat niet lang meer duren voordat de doorbloeding van het gewei stop ..en gaat de ree zijn bastgewei schuren (vegen)
-
Geweien van herten neem ik niet meer mee naar huis ..ik neem er een foto van en dat is voldoende ..nu is een gewei van een ree niet groot ..maar toch ..Ik laat ze op de plek achter.
Dat is voor de volgende vinder natuurlijk ook leuk. Foto's gewei uit archief
(Gewei van ree uit archief)

-
Hij heeft me gezien ..maar omdat ik me niet beweeg ..
Weet de reebok niet goed wat hij moet doen ..
Hij gaat door met foerageren ..en blijft me wel aan kijken ..
als ik nu lang genoeg stil blijft staan ..dan gaat hij er niet vandoor. 
Hij komt zelfs even mijn richting in ...en keert pas weer om als hij zo'n acht meter voor me staat.
Een ontmoeting met een ree of reeën ..blijft iets geweldigs.

3 opmerkingen:

 1. Hooi Henk
  wat een gave serie van die reeën erg mooi
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie serie toch weer, super dat je ze zo goed kon fotograferen, en die bok met dat bastgewei is echt prachtig
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie serie Henk. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat je deze in de AWD hebt gemaakt dit jaar. Dat doet echter geen afbreuk aan de beelden, er zitten juweeltjes tussen.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen