woensdag 23 maart 2016

Steenuil

Uilen .. We hebben in Nederland enkele soorten uilen .. o.a. Bosuil ..Kerkuil ..Velduil ..Ransuil ..Europese Oehoe ..Dwerguil ..en de Steenuil.En deze laatste heb ik nog nooit op de foto kunnen zetten ..
Vandaag 21 maart komt daar verandering in als ik met Cees van Ginkel enkele locaties afgaat waar eventueel uilen zitten.
De Steenuil 
Cees (Barneveld) is wel een expert wat uilen betreft ..En Steen-uiltjes komen het meest voor in de provincie Gelderland. Ze maken hun nest in knotwilgen en schuurtjes.Vandaag is het donker en grauw weer ..maar gelukkig kregen we toch nog een steenuil te zien. Eigenlijk ook nog een bosuil ..maar dan alleen de onderkant (zie foto rechts)

Blauwe Kamer - Lepelaars
Vanuit een kijkhut die uitkijkt over een kolonie lepelaars/aalscholvers in de Blauwe Kamer zien we deze lepelaar die op zoek is naar nestmateriaal .. Lepelaars broeden zoals hier in een moerasachtig gebied ..
Nestmateriaal - Lepelaar 
Reegeit - Paradijs
Paradijs in Barneveld .. We gingen voor de blauwe heikikkers ..De mannetjes worden eens per jaar tijdens de paring een paar dagen licht tot felblauw ..En dat komt niet door de drank ..Helaas zien we wel kikkerdril maar geen blauwe kikkers...
Dus dan maar een filmpje van de blauwe heikikker
..Volgend jaar wat eerder richting Paradijs :)
Reegeiten ..Paradijs Barneveld
Fazant..
Hier zie je nog regelmatig fazanten ..In de awd kom je er maar zelden één tegen Net buiten de awd zien we ze wel eens ..Fazanten die daar geschoten worden ..worden uitsluitend geschoten voor de plezierjacht ... want schade maakt zo'n kleine populatie niet echt ...in ieder geval te weinig om echt schade te veroorzaken 
Hoge Veluwe - Spitser
Enkele edelherten hebben hun gewei al verloren ..maar de meeste hebben hem nog ..Links ..nieuw gewei. Deze zijn genomen vanaf de wildbaan ..waar het tijdens de bronstperiode altijd zwart ziet van de auto's .
De Wildbaan.. 
Smient-Waverveen
-
Ze zitten ver weg ..de kluten ..smienten ..slobeenden ..scholeksters
..en de grutto's Nu is de waterstand ook behoorlijk hoog (weer) ...ik snap dan ook niet waarom ze die waterstand zo hoog laten ...slikplaten zij juist qua foerageren voor veel watervogels belangrijk.
-
-
Amsterdamse Waterleidingduinen met Cees H. Gisteren tot het Limburg Stirum Kanaal gelopen (Stuifduinen) En dat is best een heel stuk ..zeker voor mij met mijn conditie. De terugweg viel dan ook tegen.
Mail - Adres bossie532@gmail.com 

1 opmerking:

  1. Hooi Henk
    mooie foto's heb je kunnen maken.
    je moet er wel een stuk voor rijden maar dan heb je ook wat erg mooi.
    groetjes Herman.

    BeantwoordenVerwijderen