dinsdag 11 december 2012

Vitamine C

Vandaag 9 December AWD
Het weer is grauw en grijs ..maar in de middag lijkt het wat op te klaren.. Het is totaal anders dan de dagen hiervoor. ( was echt prachtig )
Herman en ik nemen Ingang "Panneland" ..
Bij de ingang komen we twee bekende AWD gangers tegen..
Met z'n vieren lopen we vandaag door de AWD..
Veel wild gaan we vandaag niet tegen komen..
Pimpelmees..
Vandaag pak ik dus ook nog even een stukje "De Zilk"om bij de duindoorns de vogels te  fotograferen..Net voor de brug die over het Oosterkanaal gaat ..staan nog veel duindoorn bessen.. Een ideale plek om daar even te gaan staan.. o.a.de Pimpelmees.. is er gek op.
-
Ook de Gaai ..Ekster ..Koolmees en Spreeuwen zijn gek op deze duindoorn bessen die rijk zijn aan vitamine C.. ( 7x  zoveel vitamine C als een citroen ) 
Kramsvogel
-
Ook deze lijsterachtige ..Kramsvogels zijn gek op bessendragende struiken..En daar is de duindoorn er één van.. Alleen de vrouwelijke struiken geven mooie oranje besjes .. Ik heb ze zelf wel eens geproefd ..Ze smaken mij te bitter ... 
Spreeuwen

Ja..ook de Spreeuwen zijn gek op de besjes van de Duindoorn .. Wanneer de besjes overrijp zijn..dan kan het gebeuren dat deze Spreeuwen er  stomdronken van worden ..Recht onder op de foto ..ziet al een beetje witjes :)
Het lijkt er op ..dat dit damhert ..ook genoeg op heeft :)
En dit damhert ..een alcoholslot ?
Nee hoor ..het is een zender ..wat dit damhert om zijn nek heeft..Daarmee kunnen ze het damhert lokaliseren via een GPS systeem ..En zo zijn territoriaal gedrag in kaart brengen.. b.v. per seizoen of tijdens de bronst..
In de morgen was het gewoon te grauw en te grijs om te fotograferen ( geen één foto was de moeite waard )
In de middag gaan we kijken of de Pestvogels er zijn.... Maar nee hoor..ook hier niets..
Alleen dit Rooborstje ...
Dus...Vandaag een dag die qua gezelligheid een ruime voldoende scoorde 
maar qua fotografie ... Nee ...Niet echt! :)
-
-
En nu een ingezonden foto via mail van:
Olger Kooring
Hij schreef o.a.
Beste Henk,
Heb besloten om wat vaker naar de AWD te gaan en het gebied wat beter te leren kennen, het smaakt naar meer .Op de terugweg kwam ik nog reeën en damherten tegen, ook prachtig. Heb er een keer met vrouw en dochtertje gewandeld in de zomer van 2011, toen vond ik het al mooi, maar daarna was het er niet meer van gekomen..
( Foto's van Vos - Olger Kooring )

Van jongs af aan leerde Olger al fotograferen. In zijn puberteit toverde hij regelmatig de badkamer om in een doka. Na de aanschaf van zijn eerste digitale reflex camera lijkt deze aan zijn handen gekleefd. Vooral natuur en landschapsfotografie is favoriet. Foto’s van Olger zijn in meerdere tijdschriften gepubliceerd...
Om meer te kunnen zien van zijn prachtige werk zie zijn site :
-
p.s. ik moet nodig mijn links bijwerken..
ook de volgers komen niet allemaal in beeld 
dit kost natuurlijk veel tijd om dat te veranderen/ te verbeteren ..
Ik hoop dat ook zo snel mogelijk te veranderen / te verbeteren!