zaterdag 8 december 2012

Extreem Weer

Vandaag Vrijdag 7 December
 De KNMI heeft ( een dag eerder ) zijn waarschuwing voor overlast door winterweer donderdag opgeschaald naar code oranje..
Langdurige sneeuwval en harde wind is de reden..
Ik ga ondanks code oranje naar de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) .. Het sneeuwt behoorlijk als ik bij Ingang "De Zilk" naar binnen ga.. Rechts het Oosterkanaal..
Bij het gebied "Leen Poes" ..
Later op de dag ..trekt het KNMI code oranje in..En ze geven dan de lichtere waarschuwing code geel..Het verschil is duidelijk merkbaar :) Mijn zwart wit achtige foto's ( met sneeuw ) veranderen in kleurenfoto's ...Rechts het gebied "Palmveld" .. eerder deze dag..
De Wilde Zwanen..

De Wilde Zwanen in het gebied "Ruigvlak" Op dat moment sneeuwt het niet ..sterker het gaat dooien..De sneeuw valt hier en daar al van de struiken ..het is op dat moment net iets boven nul..Rechts het gebied "Witteveld"..eerder deze dag..

Vossen..

Twee Vossen ..Bij het "Rechte Schusterkanaal" ..aan de kant van het gebied "Westerveld" ..wat verboden gebied is ..ook voor kaarthouders..Dus deze vossen zien in hun territorium ( bijna ) geen mensen..Rechts het gebied "Palmveld" eerder deze dag 
Reebok ..

Een Reebok in de sneeuw ..Ja..daar was ik best blij mee..want als het straks gaat vriezen ..en de sneeuw kraakt ..Nou..dan kun je ze echt niet zo dicht naderen Ze zijn meestal vrij alert .. Maar deze Reebok had me niet horen aankomen over de duintop..Gelukkig voor mij ..bleef hij nog best lang staan..

Eerder deze dag ... : Ik zie een Vos in het gebied "Palmveld"..Nu is dat gebied vrij open ..Maar ik heb geluk ..want hij ziet me niet ...Een paar damherten hebben me gezien ..en slaan op de vlucht.. zie foto rechts ..op de voorgrond de vos ..
Niet veel later ziet de vos me staan..en rent hij de dekking in .. Ja..damherten zijn zeker in dit gebied heel alert ...Er ontgaat hun niet veel ..Ze zijn natuurlijk met meerdere..en hebben hun eigen kant om in de gaten te houden..

Het Goudhaantje ..
Man..wat een vogeltje ..
die heeft echt geen rust in zijn kont ..
om gek van te worden..Hij vloog van de ene naar de andere tak..
zonder de boom te verlaten hé ! ...Maar even stilzitten is er echt niet bij..
Ik had denk ik wel dertig foto's van alleen de tak waar hij net weer weg was..
Nou..de volgende keer begin ik er niet meer aan :)Een mooi damhertje ..
Kramsvogel ..
Damherten..
Vos ..
Damhert..
Wintertaling
De wintergasten zijn nu wel zo'n beetje in de AWD ..Wilde Zwanen..Brilduikers ..Krooneenden..Slobeenden ..Tafeleenden.. Wintertaling ..Zaagbekeenden..Krakeenden.. Alleen Nonnetjes heb ik nog niet gezien.....Maar wat niet is kan nog komen ..zullen we maar denken..
Het struinen door de AWD met deze sneeuw was best zwaar..extreem zwaar!
maar ik heb ook behoorlijk wat kilometers gemaakt vandaag..extreem veel!
Een kleine serie van de vos ..Gebied "Duizendmeterweg" 
De vos had wel trek in de reiger..

Maar de reiger is niet gek ..En ging er nog op tijd vandoor ..En dus..had de vos het nakijken..
Een heerlijk dagje AWD ...En weer een prachtige dag ondanks een weeralarm..
Ja..Ik hou wel een beetje van dat extreme weer..