dinsdag 3 juli 2012

Mysterie

De fraaie kleuren bij zonsopkomst onstaan door stofdeeltjes en waterdamp..De lange weg die de zonnestralen moeten afleggen bij een lage zon..zorgen voor nog meer verstrooing van het zonlicht..Het rode licht wordt het minst verstrooid.. En blijft goed zichtbaar..
In de morgen zijn het meestal niet de stofdeeltjes..Maar de waterdamp/hoge luchtvochtigheid die voor de verstrooing zorgen..
-
Eigenlijk is de zon niet eens op..Als Herman en ik het gebied "De Groene Jonker" binnen gaan..De elementen in de vroege morgen..zorgen voor de perfecte sfeer..Een simpel rijtje bomen heeft in de vroege morgen iets sprookjesachtig..Ja..Vroeg op staan heeft zo zijn voordelen.
-
En als dan niet veel later de zon..de aarde verwarmt..zie je veel vogels het beschermde gebied (waar ze overnachten) verlaten..Om niet veel verder weg te gaan fourangeren.....Een nieuwe dag breekt aan..
-
-
Nu zie ik u denken.. "Waarom geen AWD? Er valt daar nu juist veel te beleven/te zien..Nou..De reden daarvan is..dat ik me niet zo lekker voelt..(Bijna de gehele Zaterdag op bed doorgebracht) En in de gebieden "Groene Jonker" en "Waverhoek".. Is de loopafstand naar de auto veel kleiner dan in de AWD..
Geringde "Snor"..
Het ringen van vogels stuit wel eens op verzet..Zo ook het zenderen van wild..Nu hebben de beesten er over het algemeen weinig last van ..En om alles goed in kaart te brengen is het nog steeds de beste optie..Meer Zie: http://www.vogeltrekstation.nl/vogeltrekstation/waarom-vogels-ringen 
Rietgors..
Distel..
Bosruiter..
Genieten van deze mooie dag...Dat doen deze mensen.
Gewoon je tijd pakken...Onthaasten of Accu opladen..Heerlijk toch?
Waverhoek..
Een veenmoeras van ongeveer 60 hectare groot..grenzend aan natuurgebied Botshol..Het parkeerterrein is aan de Botsholsedwarsweg ( Waverveen )De Wandelroute is ongeveer 2,5 Km. Boven de Lepelaars op grote afstand..en rechts de Zwarte Stern..
Hazen..
MYSTERIE...!
En dan zie ik opeens een behoorlijke golfslag in het water..Het water bij Waverhoek is op zijn diepst één meter..Het water is nog redelijk helder.Maar het is helaas niet goed te zien wat het nu is..Het lijkt iets groots..Groter dan een Muskusrat?..Een Bever hier lijkt me haast niet voor te stellen..Maar wat is het dan?
Het gaat zo snel...
Ja....Dit soort dingen maakt iedereen wel eens mee in de natuur..Je hoort wat ...kijkt.. en je ziet iets wegschieten..Je ziet het als een soort schim voorbij schieten..Maar goed zien wat het nu was..Dat zal altijd een raadsel blijven..Gelukkig kon ik hier nog snel foto's van nemen..Maar of het mysterie op te lossen is..Nou zeker niet door mij..:) Dus ik hoop dat u het weet!.....Weet u het?   Laat het even weten...!
Plevier...
Bontbekplevier...
Wulp..
Kievit met prooi....En weer zo'n flits moment..Als een mol oversteekt..(Wat is zo'n beest nog snel ...boven de grond )...In een mum van tijd is hij weer verdwenen in het gras..Een mol is niet blind :) ..En dat blijkt maar weer..
Mol....