woensdag 11 mei 2011

Foto's van Aad.Duivenvoorden en Marco Valk

AFRASTERINGEN AWD
In het gebied AWD zie je diversen afrasteringen..Natuurlijk is dat nodig om b.v. Koeien in een bepaald gebied te houden..Om zo verruiging tegen te gaan...Zo lopen er Drentse Heideschapen om de Amerikaanse Vogelkers te bestrijden...En dan ontkom je niet aan afrastering.
Maar ik zie ook genoeg afrasteringen die overbodig (zouden) moeten zijn..Zeker als het gaat om grof gaas fijn gaas...(proefplekjes..zoals op de kleine foto) of prikkeldraad..(om mensen te weren) zie zeereeep..
Ook een proefplek op het Vinkenveld....waar het gaas op de grond ligt..en totaal geen functie meer heeft zo...(dat moet toch anders!..of niet soms?)....Schande!!!!
Een afrastering met prikkeldraad?..Nee..Dat zeker niet..
(Om mensen te weren is dit natuurlijk veel beter dan prikkeldraad!)
Een beest dat in paniek tegen het prikkeldraad aanrent..loopt meestal ernstige verwondingen op..Natuurlijk een draad (schrikdraad) is ook niet alles..Maar in ieder geval een stuk beter dan prikkeldraad of gaas..
Een schaap uit het prikkeldraad halen is geen pretje...Ook ander beesten ondervinden veel schade door het prikkeldraad..Een mooi voorbeeld (nou mooi?) ..gebeurde in Katwijk..
Zie HIER .
-------------
INGEZONDEN FOTO'S / MAIL DOOR A. DUIVENVOORDEN
Heer bos zal ik maar zeggen u kent mij niet maar ik kom ook vaak in de amsterdamse waterleidingduinen en daar geniet ik ook van maar soms kom je wel eens rare dingen tegen ja ik heb niet zo'n mooi fototoestel als de vogelaars die ik vaak zie lopen maar ben al blij met mijn kleine dingetje en voor de mooie foto's ga ik dan af en toe naar de blogs van de natuurfotograven en daar geniet ik ook weer van en zo kwam ik bij u op de blog....
(foto A.Duivenvoorden)
 en daar stonden ook wat foto's van dode dieren nou die komen wij ook wel eens tegen wij roken hem al van verre deze damhert zat met een gewei vast in het gaas dat er staat voor de koeien en is waarschijnlijk zo tekeer gegaan dat hij zijn nek heeft gebroken .......
(foto A.Duivenvoorden)
hij was tenminste zo dood als een pier en de vossen waren er aan de achterkant al aan begonnen in de verte was het net of hij ons aan zat te kijken maar toen we dichterbij kwamen roken we wel hoe het zatDeze foto is van het najaar in de bronstijd gemaakt in het achterduin bij de zilk naast het eerste dennenbos en een week later vonden we er nog zo een vlak bij de zandvoortse laan die zat helemaal verward in de rozestruiken was ook zo dood als een pier en was nog verder aangevreten dus verder niets mee gedaan een paar weken later was alles weg we dachten nog de geweien te halen maar er was niets meer waarschijnlijk is daar iemand ons voor geweest we vonden het te vies om ze er gelijk te proberen ze er af te halen zal toch wel niet zo lukken moet je weer materiaal voor hebben en daar lopen wij niet mee in de duinen alleen met een heel klein fototoestelletje.
(Foto A.Duivenvoorden)
weet niet of u er iets mee doet maar wilde het toch eens aan u laten zien.
verder wens ik ook u nog veel plezier in de natuur en geniet er van dan doen wij dat ook en nog bedankt voor de vele mooie foto's die wij al hebben gekeken op de site van waterleiding duinen.
en vriendelijke groeten van A.Duivenvoorden
(Bedankt Aad.)
----------------------
INGEZONDEN FOTO'S MARCO VALK
Bevers..
(Foto Marco Valk)
(Foto Marco Valk)
(Foto Marco Valk)
Marco is geen onbekende voor me...En zijn foto's zijn altijd helemaal geweldig..
Kijk maar eens op zijn Site...echt Wereldfoto's!!!
 Site: HIER .
Bedankt Marco
-----------------
En ik...Ja ik moest natuurlijk naar de Vossenburcht (AWD)..
Maar helaas...Na vijf bakkies koffie..en twee uur verder..En totaal geen leven in de brouwerij..
hield ik het voor gezien..
(een paar foto's)
(Damherten lopen in de wei)
Nee..Dat lang blijven zitten en wachten....Niets voor mij..
(Groot Zwarteveld)
Ik ga vast en zeker nog wel eens kijken..Maar zolang als vandaag..????
Ja...Als er wat te zien is..Natuurlijk wel :)
Damhert (spitser) kijkt even of het gras verderop groener is..
Jachthoornblazers Panneland..Site HIER
Zonsondergang..
Sorry...Maar als uw mail nog niet beantwoord is...Neemt het me niet kwalijk..Gewoon tijd te kort..
Maar ik vergeet u niet..
(bedankt inzenders)