woensdag 13 april 2011

Vos Populair

Al na tien dagen hadden 500.000 mensen al gekeken op de site van staatsbosbeheer.. http://www.volgdevos.nl/
In een vossenhol zijn vier cameras geplaatst..(OVP) via deze camera's kun je de vossen 24 uur per dag volgen..
Ja..Ja...De vos is populair..
Vandaag kom ik er vier tegen in de AWD..Waarvan drie op de foto..
(Vos 1)
Vossen zijn slimme en sluwe dieren...En omdat hij zo slim en sluw is werden er veel verhalen over de vos geschreven...o.a. De Vos en de Raaf
(Vos 2)
(Het verhaal...veel later :)
Op een mooie zomerdag liep meneer Vos door het bos, toen hij daar mevrouw Kraai zag zitten. Ze zong het hoogste lied, en meneer Vos vroeg zich af waarom. Hij liep erheen en zag iets wat hem wel beviel: mevrouw Kraai had een stukje kaas te pakken gekregen. Meneer Vos liep fluitend tot onder de boom. "Goedemiddag mevrouw Kraai! Wat zingt u mooi," zei hij vriendelijk.
"Dag meneer Vos, hoe maakt u het?"
"Ja, goed, en u?"
"Ik heb een lekker stukje kaas gevonden en ik stond op het punt deze op te eten." Dit was precies waar meneer Vos heen wilde. "Ah mevrouw Kraai, kunt u niet even een leuk liedje zingen voor mij?"
"Nou goed dan, nog eentje." En mevrouw Kraai zong uit volle borst. Maar de Vos, slim als hij was, hield zijn bek wijd open. Het verhaal ging namelijk dat Vossen slimmer waren dan Kraaien. Hij hoopte dat het stukje kaas zou vallen onder het lied van mevrouw Kraai.
Maar juist toen hij zijn ogen open deed, zag hij hoe mevrouw Kraai, die het verhaal al kende, een stukje boomschors precies zijn mond inwierp. Meneer Vos verslikte zich en sindsdien haalde geen enkele Vos uit het sprookjesbos het meer in het hoofd om een Kraai te verschalken.
Moraal van dit verhaal: baseer je handelingen nooit op oude verhalen, want die kent iedereen al :)
(Dit was Vos 2)
Ook het verhaal van Reinaart de Vos..
Het begint....Koning Nobel roept zijn onderdanen samen met Pinksteren. Een iemand is er niet: Reinaart de vos, die vanwege zijn slechte gedrag zich niet aan het hof te Gent durft te vertonen. Daar beschuldigen Isegrin de wolf, Courtois de hond, Cuwaart het konijn en Tybert de kater Reinaart van allerlei misdaden zoals moord en diefstal. Reinaarts neef Grimbert de das verdedigt hem.
Hij wordt onderbroken door Canteclaar de haan die onder luid misbaar de door Reinaart doodgebeten kip Coppe naar de Koning brengt. Sluwe Reinaart heeft ook elf van zijn vijftien kinderen gedood. Koning Nobel besluit dat Reinaart gehaald moet worden en stuurt Bruin de beer om hem in Malpertuis, het huis van Reinaart, te gaan halen. Daar aangekomen loopt de beer door zijn gulzigheid in een val die Reinaart voor hem heeft gezet.


of...Deze video
van Reinaart de Vos

(Vos 3)
Maar ook video verhalen over de Vos..
Zoals:
 Verhaal van de Ooievaar

Ja...De Vos is hot...
Maar ook zijn er steeds meer mensen..Die de waarde van de natuur weten in te schatten..
En dan gaat het niet alleen om de Vos...
Het is al heerlijk om in de buitenlucht te lopen...
En de eerste nachtegaals te horen..of de vele vlinders te zien..
Netzo als vandaag....Op zoek naar de Boomkikker in de AWD...
En met een vossen serie thuis komen..
Ja..De natuur blijft verrassen !!!
(Volgende Log Ingezonden via mail)