zaterdag 14 augustus 2010

Reeënbronst

Eerst wil ik iedereen bedanken voor de reacties.."Vos met Prooi"...Geloof het of niet..Ik zit er nog steeds van na te genieten...Wat een dag!
-
Vandaag Vrijdag 13 Augustus ga ik met René Smits zie : http://awd-bossie.blogspot.com/2010/04/vos-met-prooi-nieuwe-lens.html naar Bussum...
Hij staat daar met zijn gezin op een camping..En de bedoeling is..om wat mee te pikken van de Reeënbronst...in het Spanderswoud.
------------------

Het Spanderswoud is een bosgebied van ongeveer 213 ha ten westen van de weg Bussum- Hilversum, ten zuiden van Bantam en de Franse Kampheide en ten oosten van 's-Graveland. In het midden is een klein heideveld. Richting de bebouwde kom van Hilversum zijn er een aantal waterpartijen.
Het Spanderswoud was oorspronkelijk een productiebos van loof- en naaldhout.
Het gebied valt onder beheer van het Goois Natuurreservaat, en is door middel van de Natuurbrug Zanderij Crailo met de Bussumerheide verbonden.
Naast het bos bevindt zich het landgoed 'Spanderswoud'.
De paartijd van de reeën Begint half Juli en duurt een maand....tot half Augustus.
In die tijd zijn de reebokken fanatiek bezig met het verdrijven van hun concurenten en hebben ze alleen oog voor de paringsritueel met de reegeiten. .
En hebben dan minder oog voor hun veiligheid...Ze steken zo de weg over...
Ook zijn ze in deze periode makkelijker te benaderen.
Zo ook vandaag..
Maar helaas is de Bronst..
Net ten einde.
Maar er lopen genoeg Reeën...En het genieten..Is er niet minder om.
(René...Reegeit op het pad)
René..Was hier gisteren ook nog geweest...Toen stonden de Reebokken nog te vlaggen..
Er waren toen nog wel bronst activiteiten...Helaas vandaag dus niet. 
De Reebok..
In het mooie gele avondlicht..
Langzaam maar zeker komt hij mijn kant op..
Tot een metertje of tien afstand...
De Grote Bonte Specht
De Natuurbrug Zanderij Crailoo is met 800 m lengte en 50 m breedte het grootste ecoduct ter wereld. Het ligt in het Goois Natuurreservaat in Het Gooi in de provincie Noord-Holland.

De brug is op 3 mei 2006 geopend door koningin Beatrix. Het project kostte 14,7 miljoen euro en werd gestart in 2002. De brug verbindt het Spanderswoud en de Bussumerheide en gaat over Provinciale weg 524, een spoorweg, het terrein van Railpro en een sportpark.
Het ecoduct is een van de verbindingen in het uitvoeringsprogramma 'Heel de Heuvelrug'. Dit heeft ten doel van de Utrechtse Heuvelrug van Rhenen bij de Nederrijn tot Naarden aan het Gooimeer weer een aaneengesloten gebied te maken.
(Welk soort eend is dit....Weet U zijn naam?)...(Dodaar in Zomerkleed..Bedankt Thessa)
In feite heeft de brug twee viaducten. De grootste meet 135 meter lengte en overbrugt de spoorlijn, een bedrijventerrein en een kleine weg. De kleinere van 35 meter lang zorgt ervoor dat de dieren veilig de Naarderweg kunnen oversteken.
( Deze ...Tja wat is het...Ik denk aan een dodaartje..maar zeker weten...Nee!)...Een jonge Dodaar..Bedankt Thessa)
Deze viaducten zijn elk 50 meter breed, de minimale breedte van de natuurbrug. De corridor is maximaal 150 meter breed. De verbinding bestaat uit begroeide dijklichamen. De viaducten zijn gemaakt van beton, bedekt met grond.
Het was weer een heerlijke dag...Ik ga nog even mee de camping op..En doe nog een biertje.
Een mooie afsluiting van een mooi Reeëndagje...Bedankt René!
En volgend jaar gaan we wat eerder :)