vrijdag 13 december 2019

Vreemde Vogels


Is de Noord Amerikaanse Kokardezaagbek of Kuifzaagbek (Lophodytes cucullatus) in de Rottemeren (Bleiswijk) een dwaalgast of een ontsnapt/vrijgelaten exemplaar? De definitie exoot is daarmee twijfelachtig maar wel aannemelijk.
Kokardezaagbek
Flamingo's ..
Haven 
-Grijze Zeehond Brouwersdam 
De ontmoeting ..
-
Een nonnetje mag dan celibatair zijn … maar een kruising tussen een kuifzaagbek en een nonnetje kan niet geheel worden uitgesloten ...
Prachtige ...ehhh .. Exoot?
Tropisch mooi ...
-
De Kuifeend
Het nonnetje de brilduiker en de zaagbekeenden behoren tot dezelfde familie. Hij heeft nu zijn oog laten vallen op de kuifeend
Het licht ...
Grauwe ganzen ..
Roze ..
Conflict ..
De paringsdans van de flamingo is spectaculair en wordt door de hele kolonie tegelijk uitgevoerd. Het ritmisch en synchroon lopen ..marcheren draaien bewegen en wiegen in die roze verenpakjes doet een beetje denken aan de gay-pride waar vooral de roze shirtjes strings rokjes en broekjes de overhand hebben.

-
In gesprek ...
Torenvalk ...
-
Dit lijkt dan ook meer op een soort ruzie dan liefkozing …. een beetje het 'Geer en Goor' effect. De heren zijn zeg maar te vroeg uit de veren gegaan vanmorgen. En hebben nog last van een ochtendhumeur.
  

Peptalk ..
Grijze Zeehond .. 
Op zoek naar een foerageerplek ...
Middelste Zaagbekeenden
-
De parmantig exotisch uitziende flamingo's zijn waarschijnlijk
geboren in het natuurgebied “Zwillbrocker Venn” net over de Duitse grens bij Vreden. Ze overwinteren hier in het voedselrijke water van het “Grevelingenmeer” omdat het water hier zout is en niet bevriest.
Aalscholver
-
Visje ..
-
Vroeg in de morgen.
Het is te merken dat de bescherming is opgeschroefd sinds er mensen met een drone over de flamingo's gingen. Ze zijn nu op een wat grotere afstand te bewonderen/fotograferen..
Toch blijft het iets unieks om in Nederland te kunnen bewonderen.  
Deze is van januari 2019 ..