dinsdag 11 december 2018

Paring van de Vossen

Reintje de Vos heeft nu een prachtige roodbruine wintervacht.en is op zoek naar een date. Een datingsite als Tinder en Pepper heeft hij niet nodig.  Nee ..de vos maakt gebruik van geurmarkeringen die in deze periode sterker ruiken dan de rest van het jaar.


-
-

Each and Everyday / Birdsong
-
-
-
De rekel neemt nu ook extra risico's bij het betreden van gebieden die buiten zijn eigen territorium liggen. Een gevecht op leven en dood met een andere rekel is niet ondenkbaar.
-
-
-
-
Het trompetterend geluid van de Wilde Zwanen in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) heeft even geen prioriteit voor de vossen ..Deze wintergasten die broeden in het koude noorden (Scandinavië / Rusland) hebben normaal gesproken niet echt veel te vrezen van de vossen.



-
-
-
Ieder jaar is het weer een genot om de wilde zwanen in de duinen te zien .. Toch mogen wij ook blij zijn met onze Knobbelzwaan. Terwijl een groot deel van onze roodborstjes overwinteren in Spanje ..komen hier de noordelijke roodborstjes overwinteren.
-
-
-
We voelen dat de winter er aankomt. De laatste bladeren houden nog krampachtig vast.
Herfst: Het tijdperk van verval ..van afsterven ..de herfst wordt ook geassocieerd met de dood.



-
-
-
De herfst en de winter lijken in deze periode in een spagaat te zitten. Hier en daar zijn de kleuren van herfst nog goed waar te nemen. Ook al lijkt het op een stuiptrekking ..
-
 -
De geur van een paringsbereid vrouwtje is voor iedere rekel onweerstaanbaar. Bij het ruiken van die specifieke geur ..slaan zeg maar de stoppen door. De hormonen gieren door het lijf .. en hij is niet te stoppen. Die lucht is echt onweerstaanbaar voor hem.
-
-
-
Dagenlang volgt de rekel de moervos op de voet ...
Hij moet echt alles op alles zetten om te voorkomen dat andere rekels er met zijn moervos vandoor gaan.
En met haar paren.
-
-
-
Het weer is onstuimig ..de wind stevig. De lucht grauw en grijs .. met regenbuien  ..regenboog.
Maar ook zo nu en dan juist geweldig mooi ..met geweldig mooi licht.

-
-
IJsvogels hebben geen last van hekken of afrastering ...Hebben wel een eigen territorium Maar zijn vrij om te gaan en te staan waar ze willen. Toch stierven er veel ijsvogeltjes afgelopen winter 
-
-
Geloof is het dier die het licht voelt wanneer de dagenraad nog duister is ..