dinsdag 11 september 2018

Het Geheim van het Bos

Mensen zijn altijd gefascineerd en geïntrigeerd geweest door de paddenstoelen uit het schimmenrijk. Bijgeloof werd gevoed door het onverwachts ontstaan van die vreemde vormen kleuren en geuren. Waar kwamen deze onverklaarbare en plotselinge verschijnselen vandaan?
-
-
-
Vroeger werden ze in verband gebracht met bovenaardse verschijnselen .. Duivels en Heksen. Maar ook de associatie met Donder Bliksem Spoken Geesten Magiërs Gifmengers Elfen Draken Druïden Trollen Saters Slangen Nimfen Kabouters Sjamanen en Brahmanen enz.
-
-
-
-
In een seizoen waar de dagen donker-grauw regenachtig en kort
zijn. De Witte Wieven laag over de grond zweven ..en de nachtelijke escapades van heksen en spoken in de mistflarden konden worden waargenomen.
-
-
-
-
Of waren het de overledenen die geen rust konden vinden .. waren het de zielen en geesten die door fantasie in de mistflarden waar te nemen waren. Het angstaanjagend geluid van een bosuil of wolf versterkte de fantasie.
-
-
-
-
Een Heksenkring Duivelseieren Elfenbankjes Dodemansvingers Aardsterren Druipende Inktzwammen Heksenboter Duivelsbrood Satansboleet Doodstrompet Spuwduivel en Stinkzwammen.
-
-
-
In de vroege morgen kruipt hij uit zijn Duivelsei ... 'De Grote Stinkzwam" met de Latijnse naam: Phallus impudicus (wat onzedelijke penis betekent) Drs'P: "Dan wordt het opgetogen wakker ..Dan gaat het staan.
-
-
-
-
Zijn penetrante geur verraad zijn aanwezigheid ...in die periode mochten nonnen en maagden De deur niet uit..en kregen huisarrest. 
-
-
Het Geheim Van Het Bos ....