zondag 16 september 2018

Edelherten Hoge Veluwe

BRONST 2018
Het is een geweldig mooi gezicht om te zien dat half Nederland in deze periode langs de 'Wildbaan' staat ..om onbeschaamd Hubertus* aan te moedigen omdat te doen .. waar de mensen eigenlijk voor komen. Ik bedoel natuurlijk het burlen.. flemen ..vechten en het beslaan (dekken) van de hinde.(* Bekendste Edelhert 'Hoge Veluwe). 
-
-
-
Eigenlijk staan we hier met z'n allen (één van hen ben ik) te kijken naar de afwerkplek van de edelherten. Moet u zich eens proberen in te denken dat deze mensen allemaal rond u bed in uw slaapkamer staan om te fotograferen waar we hier met z'n allen op staan te wachten :)
-
-
-
-
Waarschijnlijk krijgen we dan geen burlen te zien of flemen... Ook neem ik aan dat we het urineren over uzelf en het modderbad niet gaan zien. Misschien wel beestachtig gedrag. Of een gevecht met u buurman . Nee ...Ik denk dat daar maar weinig mensen op zoiets zitten te wachten :)
-
-
-
De kalfjes van dit jaar begrijpen werkelijk niet wat die lopende kapstok die ze nog nooit eerder hadden gezien van hun moeder moet. Misschien is die lopende kapstok wel hun vader .. maar dat komen ze nooit te weten zonder DNA test.
-
-
-
-
Spijtig voor ons zien we dat Hubertus geen buurman schijnt te hebben... Dat is ook niet zo heel vreemd als je bedenkt dat er maar een klein aantal volwassen herten in het gebied leven. Hubertus heeft dit jaar het alleenrecht en zit met twee vingers in de neus te wachten tot de dames naar hem toe komen :)
-
-
-
-
-
De bronst is hier te zien omdat ze de edelherten hier voeren. Toch trekt dit circus ieder jaar mensen van heide en ver naar de "Hoge Veluwe" waar dit spektakel van redelijk dichtbij te zien en te fotograferen is. Ook het socializen is een belangrijk aspect om naar de edelhertenbronst te gaan.
-
-
-
-
-
-
Ik schreef al eens eerder dat onbekende bezoekers van de "Hoge Veluwe" eerder een flamingo zien landen in hun achtertuin. Dan dat ze hier edelherten gaan zien. Zeker die mensen die om negen uur het gebied ingaan en er om een uurtje of drie vier het Park weer verlaten.
-
-
-

-