donderdag 6 september 2018

Troonopvolger

In de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) is nu de vos (Vos Reynaerde) de koning der dieren. Daar gaat de wolf misschien ooit verandering in brengen. Regelmatig worden er wolven gezien in Nederland. In totaal al acht wolven. Dus het is niet geheel ondenkbaar dat hij ooit in de awd waargenomen gaat worden.  
-
-
-
-
-
Lijkt me toch geweldig om zo'n wolf tegen te komen in de
Amsterdamse Waterleidingduinen. Maar dan wel op gepaste afstand :)
-
-
Dat je er één tegen komt in je
leven is natuurlijk al uniek .Ja .. in schaapskleren!  Die kans is vele malen groter :) ..en hoeft niet minder schadelijk te zijn.
-
-
-
-
-
Mensen hebben niets te vrezen van de wolf .. de wolf is eerder bang voor de mens. Helaas heeft de mens altijd de neiging om de natuur te sturen. Mens en wolf kunnen samen leven. Dan moet er wel een wil voor zijn.
-
-
-
-
Een gewone pad die geïnfecteerd is met de larven van de groene
paddenvlieg Deze vlieg legt haar eitjes in de neusgaten van de pad ..de larven (maden) eten dan langzaam de pad op.
-
-
-
De provincies zijn op dit moment bezig met het aanpassen van het
''operationeel draaiboek wolf'". Mens en dier moeten zich aanpassen. Voorlopig is de bescherming van vee nog een verantwoordelijkheid van de dierenbezitters 
-
-
-
-
Het stoppen van afschot wild is van het grootste belang .. laat de wolf het overnemen..Uit ontwikkelingen in de Verenigde Staten blijkt ook cijfermatig dat het magistrale roofdier ecologisch van zeer grote betekenis is voor het natuur in het algemeen. Zie: https://youtu.be/ysa5OBhXz-Q  
-
-
-
Welkom Wolf ..Troonopvolger van de vos..