zondag 11 september 2016

Passiflorahoeve

De Passiflorahoeve heeft vijf verschillende tuinen ..
Een Europese ..Een Europese Vlinderkwekerij ..Een Tropische Vlindertuin ..Een Tropische Vlinderkwekerij en een Vlinder en Insecten Buitentuin.
Afb.Links  De Koninginnepage
Koninginnenpage
De Grootste dagvlinder van Nederland is geen algemene vlinder ..en staat nu als vrij schaarse standvlinder bekend ..Een medewerker van Passiflorahoeve laat ons (Ghita en ik ) even de pop zien van de Koninginnepage.
Rups Groot Avondrood.
Het is de rups van een vrij algemene nachtvlinder (Wel een mooie) De rups (Olifantenrups) van Groot Avondrood heeft op het achterlijf twee paar grote oogvlekken ..en een tamelijk korte doorn.
Olifantenrups .. (Avondrood.)
Monarchvlinder paring
Een zeldzame dwaalgast ..uit het uiterste zuiden van Europa ..     Hij begint het leven als een klein eitje ..dat de vrouwelijke vlinder hecht aan het blaadje van een waardplant ..
Het ei wordt bevestigd met een soort lijm die snel uithardt. Hier zien we dat ze één eitje afzet.
-
Hier is het eitje te zien ..net in het midden onder de rups. De vlinder gaat door een proces (Metamorfose)  Ei ..Larve ..Pop naar volwassen vlinder.
Monarchvlinder rups
Monarchvlinder pop
 Kolibrievlinder
Kolibrie vlinder
Dagpauwoog,
Natuurlijk behoren de dagpauwogen tot de mooiste vlinders van Nederland .. Met zijn vier mooi gekleurde grote ogen schrikt hij roofdieren af .. Hier een veel voorkomende vlinder.
Papilio polytes
-
Greta Oto - Glasvleugelvlinder
De Glasvleugelvlinder leeft in tropische regenwouden in Midden en Zuid Amerika.. De transparante vleugels weerkaatsen nauwelijks licht. 
Natuurlijke vijanden hebben dan ook de grootste moeite om hem te vinden
Een prachtige vlinder om te fotograferen.
Cocon - Pop
Oranje Passiebloemvlinder
Tropische vlinders komen toch regelmatig voor in onze tuinen ..   Zo waren er dit jaar regelmatig meldingen van zebravlinder en de passiebloemvlinder (Vlinderstichting)
Oranje Passiebloemvlinder
Cocon .
Passiebloemvlinder
Wat te doen als je een tropische vlinder in je tuin ziet?                Kijk dan eerst of er een tropische vlindertuin in de buurt is .. daar komt hij waarschijnlijk vandaan. Melden op waarnemingen (liefst met foto.)
Passiebloemvlinder ..
Rups
Uilvlinder - Calico atreus
Een prachtige grote vlinder ..met een vleugelspanwijdte van maar liefst 16 centimeter. De vlinder dankt zijn naam aan de tekening van Uilenogen op de onderkant van de vleugels.  Aan de bovenkant zijn ze blauw ..
Uilvlinder - Calico atreus
Rups ...
Limoenvlinder - Papillo demoleus
Hij is familie van de pages ..en komt voor in het Oriëntaals en Australaziatisch gebied.
Vlinders..
Het blijft lastig om de rupsen poppen en vlinders te determineren ..Zo af en toe herken je er weer eentje .. of je komt ze bij toeval tegen op internet. En eigenlijk ga je er dan vanuit ..dat de info op internet klopt.
Het is net als de krant .. als het in de krant staat..dan is het waar :)
Malachietvlinder.. 
De Passiflorahoeve ..is een zorgboerderij Het is een agrarisch
bedrijf ..van Piet en Heintje Moerman ..dat ruimte biedt aan mensen die hulp zorg of begeleiding nodig hebben.
Fruit 
Herfst is de tijd om rottend fruit in de tuin neer te leggen.
( Avondrood Rups )