dinsdag 8 oktober 2013

Mist

(GE)MIST...

In de vroege morgen is het zicht enigszins beperkt door mistflarden die over de gebieden "Vogelenveld" en "Palmveld" zweeft ..regendruppeltjes zweven laag over de grond ..door afkoeling gaat waterdamp in de lucht langzaam over in waterdruppeltjes ..Er ontstaat dan een mysterieuze wolk die als een sluier over de velden dwaalt ...
-

START MUZIEK
De sfeer van zo'n moment is onbeschrijfelijk ...
En met een beetje fantasie hoor je het gezang van de nimfen
uit de bossen komen ..en waan je je in een sprookje..
De opkomende zon zet de hemel in brand ..en versterkt het gevoel van onwerkelijkheid ..

Langzaam maar zeker gaat de dag het gevecht met de nacht winnen..
schemerbeesten zoeken de dekking op ..een enkele hert foerageert nog wat op het veld ..vossen schieten als schimmen de beschutting van de duindoorns in ..Een enkele vogel laat voorzichtig wat van zich horen.. En zowaar in de verte het geluid van een burlende damhert..
De nacht capituleert ...De dag eist zijn zegen op..
En een nieuwe dag is geboren ...

Dit zijn van die momenten in de natuur die wat mij betreft heel lang mogen duren ..Eigenlijk moet iedereen eens gaan kijken hoe de natuur ontwaakt ..Dat is toch wel wat anders dan je gordijnen opentrekken en de zon schijnt al ..ook lekker natuurlijk .. maar het echt beleven is toch net even iets anders..
Vliegenzwam ..
Inktzwam..
-
Vandaag gingen Peter.. Herman en ik bij ingang "De Zilk" naar binnen Eigenlijk om te kijken naar bronstactiviteiten in het gebied "De Vellen" .maar helaas viel dat daar net als verleden week in het gebied "Eendenvlak" wat tegen ..
Er zijn gewoon te weinig volwassen herten (mannetjes)
Trek er eens op uit .. en ontdek een nieuwe wereld ..
Er is vast en zeker wel een natuurgebied bij u in de buurt