woensdag 25 september 2013

Boomkikker

In de AWD is de biodiversiteit zeer groot ..ook komt er een populatie boomkikkers voor ..die mogen dan wel uitgezet wezen ..( dus een niet natuurlijke populatie ) ..maar het geeft wel weer meerwaarde aan dit al geweldige gebied 
Vandaag gaan we met een select groepje vroeg in de morgen de AWD in. André ..Herman ..Peter...Ghita en ik ..
We struinen dwars door het gebied ..

Richting het gebied "Witteveld" ..Helaas komen we onderweg weer geen geweidragers tegen..De vraag blijft dan ook ..Krijgen we nog wel bronst te zien in de AWD ...Er zijn zoveel volwassen herten ( mannetjes ) doodgegaan afgelopen winter..( door het plaatsen van het hekwerk ) En buiten de AWD ( waar hoofdzakelijk volwassen herten voorkwamen ) zijn ze afgeschoten.
Gelukkig valt er nog genoeg andere mooie dingen te zien..
En anders genieten we wel van het uitzicht over het "Witteveld" ..
En het "Groot Zwarteveld" ...onder het genot van een bakkie koffie.
-
En natuurlijk mag een predator als de vos niet ontbreken op zo'n dag .. En nog een predator ..de Snoek ..Waar André prachtige onderwaterfoto's van weet te maken ..
En dan treffen we eindelijk eens een geweidrager ..
het mag dan wel geen volwassen exemplaar wezen ..maar het is er in ieder geval één.
En dan komen we de opkikker van de dag tegen ..
Weet u hem te vinden op dit zoekplaatje :)
-
Hij liet zich goed zien ...dit jonge exemplaar...Alleen die pootjes zijn al helemaal geweldig Nu had ik al veel foto's gezien bij andere van dit geweldige beestje ..Maar ondanks dat ik wist waar ze zaten ..had ik hem nog nooit op de foto kunnen zetten..Dus dit was een wereldmoment ..dat begrijpt u wel.
Niet veel later ...zien we dit volwassen exemplaar ..
-
Kijk ..zo'n dag vergeet je niet snel ...dit is top! Onder het genot van een paar drankjes ..praten we nog wat na ..in de boshut 'tPanneland .. Ja ..dit gaan we nog eens herhalen daar zijn we het wel over eens..
Ik loop door tijdgebrek wat achter .
In de volgende update o.a. de vechtende Edelherten op de Hoge Veluwe