vrijdag 5 oktober 2012

Struinen in de Natuur

Struinen.. door de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD - Natura 2000 gebied).. is voor iedere natuurliefhebber een waar paradijs.
Nu zie ik u denken.. "Dan moet je wel weten waar wat te zien is natuurlijk"  Nou! ..Dat is niet helemaal waar..
Want ook al gaat u voor het eerst naar de AWD ( Er zijn wandelroutes uitgezet) .. U gaat zeker veel moois zien...het gebied is zo veelzijdig
(Spitser)
Dan loopt u door een bos..
( Vos heeft bloed aan zijn neus )
en dan weer door duinen.. 
(Snoek)
of door een watergebied...
(Groot Zwarteveld)
..om even later van een weids uitzicht te genieten over graslanden.. Je kunt het zo gek niet bedenken of de AWD heeft het :) Op dit moment is de bronst natuurlijk hot..maar ook trekvogels en wintergasten..en niet te vergeten de vele paddenstoelen die er in dit seizoen te vinden zijn..!  Ieder jaargetij heeft wel weer iets speciaals.. ( Links Vliegenzwam )
(Parelstuifzwam)
(Porseleinzwam)
(Vossen)
En natuurlijk weet je waar je ongeveer.. wat kan verwachten.. zeker de mensen die er veel struinen. Ik persoonlijk wisselt het liever een beetje af qua gebied/ingang maar iemand die voor het eerst komt raad ik ingang "Panneland" aan..want daar valt over het algemeen het meest te zien qua wild.
Misschien wel een Vos..
Of een Damhert Mannetje..
Een Damhert Hinde gaat u zeker zien..
(Regen)
Vandaag was het prachtig weer maar opeens begon het te plensen..Ja..Dat is ook natuur..Het ziet er smerig uit .. maar zo'n regenbuitje is helemaal niet erg :) Als het maar weer snel over is..En dan ruikt het bos nog lekkerder.
Herfst
-
(Gewei)
Kijk..in deze tijd ga je graag even naar de bronstplek..Maar ook de Beuklaan is geweldig..zeker qua paddenstoelen..en herfstsfeer.Ook ben ik nog even naare ingang "Oase" gelopen om te kijken naar de Pruikzwam..Maar helaas ..hij slaat denk ik een jaartje over... (Links Parasolzwam Rechts Biefstukzwam)
Soms breekt zelfs het heerlijke najaarszonnetje door..
-
Het was weer heerlijk struinen in de duinen..en de volgende keer? Ach ..Misschien ga ik dan voor de wintergasten..zoals de Krooneenden..of ik ga weer eens een keertje voor de bunkers..of voor de stuifduinen..en wat je dan tegenkomt..Je weet het nooit... En dat maakt de AWD tot een topgebied!