vrijdag 28 augustus 2009

Fuerteventura

Een Heerlijke vakantie op Fuerteventura....Één van de eilanden van de Canarische eilanden. (voor de Afrikaanse kust) We waren al eens eerder op het eiland Lanzarote geweest...En dat was ook al een succes. Zeker het snorkellen was daar een groot succes!
Voor de kust van Corralejo, in het noorden van het eiland, ligt het kleine eilandje Los Lobos met een 127 meter hoge vulkaan. Afgezien van een paar vissers en een restaurantje dat soms open is, is het eilandje onbewoond. Leuk om een dagje naar toe te gaan om te wandelen of te snorkelen. Het eilandje is bereikbaar per boot vanuit Corralejo.
-
Fuerteventura staat bekend om haar prachtige zandstranden en de goede wind voor windsurfers. De mooiste stranden liggen onder meer bij Corralejo, waar een Sahara-achtig duingebied uitloopt in zee.

Een rode Libel.
Melissa krijgt duikles..in het zwembad.
Bijna iedereen kan leren duiken. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al bij een duikschool met perslucht kennismaken in het zwembad.
-
Duiken stelt je in staat om dicht bij het gevarieerde zeeleven in de buurt te komen. De overvloed aan zeedieren en de prachtige koraalriffen zijn zeer vermakelijk en indrukwekkend. Stel je eens voor: duizenden vissen en zeedieren in verschillende soorten, kleuren en vormen die om je heen zwemmen. Je zult dankbaar zijn voor het bestaan van de moderne duikuitrusting, die de onderwaterwereld voor iedereen toegankelijk maakt.
We maakte een afspraak om over twee dagen te gaan duiken...Op een diepte van acht meter.
Met de boot naar een prachtige locatie.

Maar helaas....We moesten het afzeggen...Melissa kreeg koorts en was behoorlijk verkouden.
Eerst even langs het ziekenhuis geweest...Wat te doen?..Mexicaanse griep ..of niet.
Gelukkig daalde de koorts wat...Maar ze heeft de rest van de vakantie wel behoorlijk zitten kwakkelen....Helaas!
Ook de afspraak om met zeeleeuwen te zwemmen...Moesten we
cancelen.
-
Oh ja...De foto's hierboven zijn gemaakt achter glas...En helaas niet in het water!


Al met al...Een geweldige vakantie