maandag 15 februari 2021

Kerkuil

 

Het oude vervallen schuurtje heeft de Kerkuil (Tyto alba) bescherming geboden tegen de snijdende kou. De stevige oostenwind (Sneeuwstorm 'Darcy') kwam met windkracht 8 als driftsneeuw over de weilanden en hier en daar ontstonden sneeuwduinen.
Kerkuil
-
-
-
-
Wisent/Bizon
-
-
Wisenten (Bison bonasus) in het Kraansvlak Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hebben weinig last van deze winterperiode. Door de goede isolatie van hun dikke wintervacht zijn ze goed uitgerust tegen een zware winterperiode. Ze kunnen teren op hun vetreserve en ze zoeken elkaar bij extreem weer elkaar in de beschutting op.
-
Buizerd
Bizon
Vos
Amsterdamse Waterleidingduinen
Kerkuil
-
De kerkuil is de meest nachtelijke vogel onder de uilen … bij het schijnsel van de maan komt de kerkuil pas tevoorschijn. Hij is gespecialiseerd in het vangen van muizen. Maar met deze sneeuw en en strenge vorst is hij door voedselschaarste zeer kwetsbaar. Toch vallen de meeste slachtoffers door het verkeer.
-
-
Buizerd
Kerkuil
Vos
Vos of jacht? .. hoe krom kunnen mensen denken: 'Sinds 1997 is er weinig veranderd. Onlangs kwamen hazen en konijnen op de Rode Lijst terecht. Maar minister Schouten vindt een jachtverbod niet nodig ..want de jacht is niet de enigste reden waarom het slecht met ze gaat'.
-
Torenvalk
Damhert
Havik
-
-
-
De Havik (Accipiter gentilis) … is de meest vervolgde roofvogel geweest. 
Want een roofvogel die fazanten houtduiven konijnen en hazen ...ja zelfs korhoenders op zijn menu heeft staan .. maakt zich niet geliefd bij jagers. En dat had ze bijna de kop gekost.
Havik
Wisent - Bison
-
-
-
-
Kerkuil
'We leven in een systeem waarin de niet-menselijke wereld ..dieren planten en hele ecosystemen ..ondergeschikt is aan menselijke winst en daarom sterven diersoorten uit. De jacht is een uiting van dat systeem'
-
-
Vos
-
Damhert
Kerkuil
-
Het was een heerlijke periode met winterweer .. wij als mens hebben genoten. Maar gelukkig is het voor de dieren weer snel voorbij. En kunnen ze weer wat aansterken. Winter 2021 was genieten. :)
-
-
-
-
Havik
...... Word vervolgd