maandag 27 mei 2019

Vlinderdans


Deze mooie vlindertjes zouden zomaar een schepping kunnen zijn van Walt Disney. De prachtige dromerige ..lodderige ogen hebben namelijk veel weg van de ogen van Mickey Mouse.
Ook is de onderzijde van zijn vleugels een creatie die echt bij Disney zou passen. De prachtige oranje vlekjes die wat weg hebben van hartjes zijn dan ook sprookjesachtig mooi qua tekening.

 Icarusblauwtje  (Polyommatus icarus)
-
-
-
-
-
-
In deze periode staan de vlinders strak .. Ze hebben maar weinig tijd om een partner te vinden. Hun belangrijkste taak is voortplanting. Ze moeten elkaar zoeken en vinden .
-
-
-
-
Het weer speelt een grote rol in deze periode .. maar als de weersomstandigheden goed zijn. Dan hangt er liefde in de lucht.
-
-
-
De mannetjes raken opgewonden van de geurstoffen (feromonen) die de vrouwtjes verspreiden. Het mannetje is niet te houden en probeert met een baltsvlucht het vrouwtje te imponeren
-
-
-
Hij fladdert om haar heen .. als een John Travolta die de gehele dansvloer pakt. De paringsdans is een prachtig ritueel die opeens verstoord kan worden door één van John's concurrenten. In dit geval hadden ze vrij spel en de vleugels sloegen wild alle kanten uit.
-
-
-

-
-
-
Einde ...