zaterdag 23 februari 2019

Ratten en Muizen


Provincies hebben te maken met overlast van ratten en muizen.
De zachte winter veroorzaakt een groeiende rattenpopulatie. 
We spreken soms van een ware plaag van ratten en muizen in en rond de stad. En wat doen de provincies?  Die gaan een predator als de vos bestrijden ...Snapt u het nog?
-

-
-
Natuurlijk heeft de vos ook nadelen .. maar in het algemeen is het juist een zeer nuttige predator. Die veel ongedierte en kadavers ruimt.
-
-
-
-
Maakt het de vossen lastig met hoog water en het ontmoedigen door habitat ongunstig te maken voor de vos 
-
-
-
-
Onderweg naar ingang "Panneland" (AWD) zie ik in de slootkant deze witte vogel (Kuiken) ..Ik maak snel een foto .. parkeer mijn auto. Drie eksters  vallen de vogel aan .. De vogel vliegt drie / vier meter hoog een eindje weg..Ook daar zie ik hem en maak wat foto's. later zie ik pas dat de snavel een andere kleur heeft .. waren het er twee? Later hoor ik dat het waarschijnlijk gaat om dwerg-kwartels.
-
-
-
-
De grootste schade komt door het gebruik van vele bestrijdingsmiddelen .. Insectensoorten namen mondiaal af met maar liefst veertig procent. Dat is waar de weidevogels van moeten lenen .. 
-
-
-
-
Deze mooie vos krijg ik even voor de camera .. Hun wintervacht is prachtig dik en mooi van kleur .. en de vossen lijken daardoor robuust. De staart is prachtig en vol.
-
-
-
-
-