zaterdag 16 februari 2019

Het Gevoel ...

Ze hebben lang in de bol moeten zitten .. maar met het zonnetje van de laatste tijd .. kunnen ze los gaan. De vogels hebben duidelijk de voorkeur voor geel .. de witte en paarse laten ze met rust. Of zijn het de muizen die in het geel het hoofdgerecht zien?

-
-
-
Hier en daar zien we ook grote groepen sneeuwklokjes bloeien .. een solitair staande sneeuwklokje geeft wel de rust in de foto .. Deze zocht de rust op .. en distantieerde zich van de groep.
Almere
-
-
Oostvaardersplassen bij zonsopkomst ..  nog voordat er een schot gelost gaat worden deze dag vertrekken de vogels massaal uit het gebied. Het humane reactief beheer is hier om zeep geholpen. (Wetenschap verliest het van een paar oproerkraaiers)
-
-
-
-
Natuurpark Lelystad 
Baardman ..OVP 
Reegeit AWD
Eerder deze week de ree in de Amsterdamse Waterleidingduinen ..(AWD)  De populatie is zo klein geworden .. dat er eigenlijk alles uit de kast moet worden gehaald om ze te behouden .. Een klein rustgebiedje/verboden gebiedje kan het verschil maken.
-
Vos AWD
Reegeit
Krooneenden
-
Er zijn in de zwanenplas (AWD) veel krooneenden te zien. Hun ogen kleur en kop zijn prachtig .. vanaf de voor of achterkant heeft hun kop wat weg van een nasischijf.
Krooneend Vrouw
Tafeleend vrouw
Vos 
Wilde Zwaan ..
De wilde zwanen hebben inmiddels de Amsterdamse Waterleidingduinen verlaten ..Ik ga er dan ook vanuit dat deze foto de laatste van de wilde zwaan is ..deze winterperiode.
-
-
-
Einde ...