dinsdag 9 oktober 2018

Zeehonden Noordzee

Katwijk 8 Oktober 2018
EHBZ Noordwijk als Katwijk ..Gewone Zeehond:
Zowel bij EHBZ Noordwijk als Katwijk kwamen vanmorgen diversen meldingen binnen over twee zeehonden bij de uitwatering van Katwijk. De zeehonden zagen er goed uit. Ze blijven deze zeehonden in de gaten houden.
-
-
-
-
Vroeg in de morgen bij de uitwatering .. hebben we een mooie zonsopkomst .. De lucht kleurt prachtig ..ondanks de hoge ISO waarde ..is het goed te doen.
-
-
De gewone zeehond mag dan de meest voorkomende zeehond zijn van Nederland ..  Voor mij is en blijft het altijd iets bijzonders om ze aan de kust te zien. 
-
-
-
-
-
Wereldwijd  komen er zo'n 600.000 voor ..Waarvan er zo'n 7000/8000 in Nederland. Het is nog niet zolang geleden dat de populatie in Nederland het moeilijk had.
-
-
-
-
Door virus epidemieën van Phocine Distemper kreeg de gewone zeehond het in 1988 en 2002 behoorlijk voor de kiezen. En waren er veel zeehonden die stierven of moesten worden opgevangen.
-
-
-
-
Het blijft natuurlijk geweldig deze dieren zo dichtbij op het strand te zien. Daarom kan ik me haast niet voorstellen dat er mensen zijn die bewust de aarde vervuilen.
-
-
-
-
Natuurlijk zijn we daar een heel tijdje bij gebleven .. Een ruiter kwam wat te dichtbij .. En de zeehonden gingen even het water in. Ook honden werden door de zeehondjes goed in de gaten gehouden. En de fotografen werden weer in de gaten gehouden door de politie
-
-
-
-
-
Het was een mooi begin van de dag .. Natuurlijk had ik teveel foto's gemaakt ..Maar ja .. Zo'n Gewone Zeehond zie je niet iedere dag.