zaterdag 27 januari 2018

Zeekoet

Na wat stormachtig weer is het altijd leuk om even naar IJmuiden Zuidpier te gaan. De sneeuwgorzen zijn een stuk tammer dan bij het begin van de winter. En de achttien sneeuwgorzen laten zich dan ook vrij eenvoudig fotograferen.Sneeuwgorzen
-
Ze blijven rustig zitten .. maar zodra er fotografen van verschillende kanten de sneeuwgorzen benaderen. Is het opeens over met de rust. Ze vliegen op.. om even later weer dichtbij te landen. 
Als je gewoon rustig gaat zitten komen ze bijna vanzelf. Helaas heeft niet iedereen dat geduld.
Sneeuwgors
Bontbekplevier
Een Bontbekplevier ..Steenlopers en één Rosse Grutto laten zich bij het begin van de pier goed fotograferen. Fotografen die de pier helemaal hebben afgelopen hebben het over Jan van Genten die daar vliegen ... maar wij blijven hier bij het begin van de pier wat rondhangen.
Steenloper
Rosse Grutto
Zeehond
-
Zeekoet
Is dit een Alk of een Zeekoet? Later zie ik op waarnemingen dat het om de Zeekoet - Uria aalge gaat. De alk en zeekoet zijn beide zwart en wit ..en het verschil zit hem in de snavel. 

-
Zeekoet
-
-
-
De temperatuur is relatief hoog .. dus voordat ze deze plek  gaan verlaten hoop ik nog wat foto's te kunnen maken. Terwijl ik zit komen ze steeds dichterbij. Opeens vliegen ze weg ..een onschuldige speelse hond doet ze weer doen opvliegen.
-
-
-
 -

-

4 opmerkingen:

 1. Je had er goed weer bij ..
  Ja die sneeuwgorsjes komen vanzelf weer in de buurt zitten ... als je er stil zit komen ze ook steeds dichterbij ..
  Doe je alle mogelijke moeite om er 1 op de foto te zetten ..kijk je langs je lens zit er een vlakbij pffff.
  Mooie serie weer Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave serie, leuk die zeekoet.
  En de sneeuwgorzen werkten goed mee, prachtige foto's kon je maken. Ik hoop er binnenkort weer een keertje heen te gaan, hopelijk zijn de sneeuwgorzen er dan nog steeds. En de zeehond heb je ook mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke fotoserie!
  Weet je misschien ook wat er op de ring van de zikvermeeuw staat? Of is deze alweek ingevoerd?

  Arjab

  BeantwoordenVerwijderen