maandag 15 januari 2018

Pestvogel

De pestvogels worden op verschillende plekken waargenomen in Nederland. Schuw zijn ze zeker niet en ook hier in Haarlem zitten ze gewoon in een woonwijk. Een legioen aan fotografen/vogelaars zijn uitgerukt om deze vogels te zien / fotograferen. De buurt weet niet wat ze meemaken.
-
-
Het opvallende uiterlijk valt pas echt op als ze laag in de struiken zitten.  Hoog in de bomen zijn ze nog best lastig te vinden. Maar zo nu en dan storten deze vogeltjes met hun Zorro achtige maskers zich op de besjes. Zodat ze vanaf een meter of vier goed te fotograferen zijn.
-
-
-
De één na de andere bes gaat naar binnen .. je vraag je dan ook af waar ze het laten. Eigenlijk zijn het net vliegende kauwgomballenapparaten. Eten ze normaal gesproken insecten en noten. In de winter doen ze zich tegoed aan bessen.
-
-
-
-
-
Eerst waren we even in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) met Herman en Ghita  Het weer viel eigenlijk tegen .. Ik had niet veel foto's. Dus plak ik die er even achteraan.
-

-
-
De Reeën hebben hier eigenlijk een rustgebied nodig ...  al was het maar dat je daar niet van de paden af zou mogen. Nu hebben de reeën veel last van verstoring en stress.  Gelukkig is het weer voorlopig niet best. En dat mag voor ons niet leuk zijn .. maar dat is het wel voor de reeën.

-
-
-
De fazant is een exoot ... maar is dat zo erg? Door globalisering is dier plant en mens uiteindelijk nooit tegen te houden. En wat eerst een ramp is .. blijkt later toch de natuur te versterken.
 -
-
-
-
Nog even terug naar de pestvogels .. in een tijdbestek van een kwartiertje maakte we de mooiste foto's .. Later verdween de zon en was het moeilijk de eerste serie te evenaren.
-
(Deze is van 2016 Leiderdorp ... )
-
-
Helaas is het vorige bericht over het kappen van dik 1300 bomen van de site af.
We blijven de ontwikkelingen volgen .. en komen hier zeker op terug.