Dus als hert kun je niet wachten op mooi weer. Als de meiden gewillig zijn in oktober ..dan moet het op dat moment gebeuren.
-
Veel dieren hebben een paartijd .. een bepaalde periode waarin ze zich voortplanten. De conditie leeftijd en ervaring spelen dan een rol in deze periode waar ze soms een totaal anders en opvallend gedrag vertonen. Het is maar één maal per jaar feest ..dus de druk is enorm.
-
-
-
De vossen hebben een paringstijd (Ranstijd) die loopt van half december tot half februari ... In die periode lopen rekels en moervos zo'n drie weken gezamenlijk op .. Dus die kunnen het qua weer nog slechter treffen :)
-
-
-
De mens .....Heeft de mens een paringsperiode? .. hebben wij een piek? Ik begreep van de band 'Hydra" dat de paringstijd van mensen samenvalt met de hoogte van het gras :)
-
-
Helahi ..Helahop
Als 't gras twee kontjes hoog is..
Meisjes ..pas dan heel goed op.
-
-
Quest: Sommige onderzoekers denken dat er wel degelijk een link is tussen de seizoenen en vruchtbaarheid bij de mens. Zoals kinderarts Piet Jongbloet ..die zich baseert op bevindingen bij Eskimovrouwen.
-
-
-
Hun menstruatiecyclus staat tijdens de winter vier maanden stil. Dan zijn ze dus niet vruchtbaar. Jongbloet denkt dat dit komt doordat er tijdens deze maanden amper daglicht is in de gebieden waar zij wonen. En dat de hoeveelheid daglicht invloed heeft op de vruchtbaarheid van een vrouw.
-
-
-
-
In Europa zien we de grootste geboortepiek in januari tot maart .. Dat correspondeert met een conceptiepiek in het voorjaar. De mens heeft misschien wel een paartijd ..maar zonder duidelijke signalen zoals bij dieren.
-
-
-
Temperatuur en licht spelen denk ik een rol .. en als we Jongbloet moeten geloven. Geen sfeerlicht meer .. maar zet de vrouwtjes vol in het licht :)
-
-
-