woensdag 27 juli 2016

Oostvaardersveld - Deel1

De Oostvaardersdijk (N701) van Almere naar Lelystad loopt grotendeels langs de Oostvaardersplassen en langs het Markermeer
 Langs deze weg zijn kijkpunten met parkeerplekken ..U heeft daar een mooi uitzicht over de uitgestrekte rietlanden en het water.
Lepelaars Grote Zilverreiger en Kiekendieven die over het riet vliegen ..op zoek naar een prooi.
-
Reebok
Reebok in de vroege morgen : Reeën laten zich vroeg in de morgen of laat in de avond goed zien ..Ze komen uit de dekking om te foerageren .. Ze hebben hun vaste loopje en paadjes .. en slapen in een kuiltje (leger)
-
Boerenzwaluw op het Oostvaardersveld 
Zwaluw
Reegeit
Het Ree is een herkauwer ..en eet alleen plantaardig voedsel ..Het herkauwen neemt veel tijd in beslag. Verstoring in de winterperiode kan grote gevolgen hebben voor de conditie van de ree.
Putter
-
-
Normaal gesproken houden kalfjes de volwassen reeën in de gaten ..Als die de dekking ingaan ..volgt het kalfje gelijk. Deze is echter wat eigenzinnig ..en foerageert ver van de volwassen reeën en haar moeder. Ze blijft zelfs rustig dooreten als ze me in de gaten krijgt. 
Wel kijkt ze even nar links en rechts of de kust veilig is.
Uitzicht vanaf parkeerterrein "De Praambult"
-
Kuifeend
-
Het is nog behoorlijk vochtig ..als deze reegeit me aankijkt  Ze hoort het klikken van de camera .. maar ziet er geen gevaar in. Ik moet me niet bewegen ..want dan is ze weg. Ja..ze kunnen goed ruiken ..nemen iedere beweging op grote afstand waar ..Maar hun ogen zien niet erg scherp. 
Haar kalfje staat iets verder .. 
-
Reekalf 
De kalfjes worden al minder afhankelijk gemaakt ..Je ziet ze nu dan ook zelf al voedsel zoeken. Het zogen gaat steeds minder worden ..en dat stopt straks helemaal als ze zo'n half jaar oud worden ..
-
Konik Paarden - Oostvaardersveld
Ik moet zeggen ..het Oostvaardersveld is mooi geworden ..en zeker een bezoekje waardig. Vanuit "De Poelruiter" heb je nu een prachtig uitzicht over het gebied. Bij de Konik paarden loopt nog één heel jong veulentje bij. 
Veulen Konik
-
Oostvaardersveld - Oostvaardedrsplassen Deel 1