maandag 4 mei 2015

Is Jacht Noodzakelijk?

De nacht capituleert de dag eist zijn zegen op .. Hier in de AWD maken we de geboorte mee van een nieuwe dag ..Wat een mooie morgen ...de lucht kleurt alle kleuren en eigenlijk past daar de hit van Zjef Vanuytsel ..De Zotte Morgen weer perfect bij ..Zie:


Vandaar nog één maal deze geweldige plaat.. :)
Hier in het Oosterkanaal weerkaatst het rode licht in het water ..als Herman en ik over de brug richting achtergebied gaan..
Een prachtig kleurenpalet hangt als een deken over de Amsterdamse Waterleidingduinen..
-
Dit zijn de mooie momenten in de natuur ..De natuur ontwaakt ..en de zon laat zijn kracht zien en voelen ..Het licht gaat het uiteindelijk winnen van de duisternis..En laat zijn warmte voelen ..
-
Konijnen zijn nu welkom in het duingebied ..maar er was een tijd dat ze niet gewenst waren..ze aten helmgras ..en moesten worden uitgeroeid ..met afschot ..klemmen strikken en zelfs met fretteren Ja. De mens denkt het altijd naar zijn hand te moeten zetten ..in plaats van de natuur met rust te laten...
De natuur is goed in staat om het zelf te regelen ...inmenging van de mens blijkt juist na enkele jaren averechts te werken .. Herten moeten massaal geschoten worden om schade aan natuur te voorkomen .. Natuurlijk is dat niet noodzakelijk ..maar pro-jacht mensen zetten alles op alles om de damherten af te schieten. Waar eigenlijk moet worden onderzocht wat de voordelen zijn van deze grazers in de duinen.. houden de pro-jacht mensen zich alleen bezig met de negatieve effecten ..
-
-
Als er straks zo'n 1000 damherten  geschoten gaan worden ..zullen we snel zien dat ze natuurlijk ook veel voordelen hadden ..en dat er al snel grazers als schapen en koeien extra moeten worden ingebracht ...En dat de awd één groot netwerk gaat worden van afrastering hekwerk en roosters om de koeien en schapen achter te houden..
In die periode is niet alleen de lucht rood .. want 1000 damherten...
probeer dat aantal is in je gedachten voor je te zien...
-
Nee..Noodzakelijk is het echt niet ..Ja..ze proberen ons dat te doen geloven .. maar vroegtijdig reactief beheer blijft het beste beleid Ik hoop dan beelden te kunnen maken als ze gaan schieten ze zullen dan beseffen dat gezonde dieren afschieten.barbaars is.En dat net zo als bij het Zwanendriften die mensen vervolgt zullen worden voor hun barbaarse handelen 
Grazers als Koeien en Schapen zijn nu ook al te vinden in de awd ..
In dit gedeelte zijn ze van belang voor de heide die hier nog voorkomt..
Jagers hebben toch wel bewezen dat ze meer stuk maken in de natuur dan goed doen..
zo worden vossen en roofvogels geschoten ..die juist zeer nuttig zijn ..muizen en ganzen profiteren daarvan ..en moeten dan worden bestreden..
Hebben de jagers ook niet in het verleden de zeearend wolven en beren uitgeroeid?
Onder het mom dat ze schadelijk waren ..Ja..alles wat aan de prooien van de jagers komt ..is natuurlijk schadelijk.
Laat de natuur ..het zelf regelen ..en geef dieren de ruimte ..
Open het (re)ecoduct "Zandpoort" ..ook voor herten..
En laat het Ecologische Hoofd Structuur (EHS) nu eens echt zijn nut bewijzen.