zaterdag 11 april 2015

Wild of Niet

Een gemengd blogje van de afgelopen week ..anders loop ik straks te ver achter.. Met Melissa naar Afivauna en Arkemheen met Ghita en Cees .. We hoopte op mist aan de grond ..en ja hoor ..mist hadden we ..beetje teveel eigenlijk ..want in de polder zag je nog geen tien meter ver ..
De Paring van de Ooievaar .. 
-
Nu even geen tijd om baby's weg te brengen Nu eerst zelf zorgen voor beschuit met muisjes waarschijnlijk blauw en roze denk ik dan.


-
De Krooneend is één van de mooiste eenden ..zijn bijzondere oranje kop met een knalrode snavel en zijn prachtige rode ogen ..geven hem een exotische uitstraling.. De vraag is..is het geen exoot dan? ..Nee! ..onderzoek wees uit dat het geen exoot is Zie: KLIK
Geweldig om deze Bosuilen in het wild tegen te komen ..
Bosuilen paren in herfst ..het wijfje kiest de nestplaats ..en dat is meestal in een boomholte van een oude boom..De jonge verlaten na zo'n vijf weken het nest ..En worden ook in deze periode gevoed door hun ouders..
-
Als de jonge het nest verlaten ..blijven ze nog een periode in de buurt
van het nest..Ze kunnen nog niet vliegen ..maar klimmen wel van tak naar tak. Ook komen ze wel eens op de grond ..En gek genoeg raden ze dan aan om de jongen dan op te pakken en op een tak van de boom te zetten..zodat katten en honden ze niet kunnen pakken.
-
Eidereend
Eidereenden broeden sinds 1906 in duinen en kwelders in het Nederlandse Waddengebied..
Trompetzwaan ..Deze zwaan komt oorspronkelijk voor in Noord Amerika..
Ze hebben zwarte poten en een zwarte snavel ..deze prachtige zwaan was ooit bijna uitgestorven ...
gelukkig is dat nu niet meer zo ..maar hij staat wel op beschermd.
Arkemheen
Eigenlijk staat hij een beetje symbool voor Arkemheen ..
De Grutto op een paaltje ..met op de achtergrond de weilanden in de mist 
-
Een Kneu ..is een prachtige zangvogel ..en is familie van de vinken hier op de foto het vrouwtje .het mannetje is eigenlijk mooier ..die heeft een rode kruin en borst.. Ik moest het doen met het vrouwtje :) Ze liet zich goed op de foto zetten.
De Rietgors is toch wel één van de rietvogels die we elk jaar het eerst waarnemen
Het is nog vroeg in het jaar ...maar straks als de pullen te zien zijn ..
is het gebied Arkemheen een topgebied ..
Dit vrouwtje van de Fazant was zoekende ..misschien wel naar een mannetje
Ook aan hazen geen gebrek in dit gebied van weilanden..
-
De Australische IJsvogel Kookaburra..(Blauwvleugel) geeft vooral bij het aanbreken van de dag en bij zonsondergang een schreeuw .Omdat de blauwvleugel een kreet toevoegt aan het gelach kregen ze de bijnaam "Blaffende Jackass" Hier in Avifauna vlogen ze tijdelijk vrij rond...dus moesten ze natuurlijk op de foto ..

IJsvogel..
Bosuil
Ransuil
-
Deze uilen inclusief de Oehoe zijn genomen in Avifauna..
waar ik samen met Melissa was ..Natuurlijk zie en fotografeer ik ze net zo als de jonge bosuilen ..ze liever in het wild.. Maar dit is voor mij qua conditie even beter te doen :)
Halsbandparkiet
Mandarijneend.
-
En deze Laplanduil kon er ook nog wel bij.. Ook heb ik veel foto's genomen van wat meer tropische vogels ..en ja ..dat voelt op één of andere manier nog minder fijn aan ..
Het is toch een beetje simpele manier van fotograferen ....ondanks dat genoot ik er wel van .en weet ik zeker dat ik nog wel eens daar heen gaat..
Sinds kort wonen er twee koppeltjes Rotshanen in Avifauna ..
Ze zijn behoorlijk actief ..en onderzoekend