donderdag 19 februari 2015

De Doodgewoonste Dingen

De Pestvogels midden in een woonwijk van Zandvoort waren zo gaaf om te fotograferen en te zien (zeker als het zoals in mijn  geval het de eerste keer was) dat we besloten om nog eens langs te gaan..
Dit keer met Ghita en Cees..
Helaas zagen we ze (nog) niet ..Wel zaten er (doodgewonen) vogels zoals Groenlingen ..Kramsvogels ..Vinken en Merels zich te goed te doen aan de besjes..

-
De doodgewoonste dingen....
Ach ..Elke artiest zingt zoals hij gebekt is ..toch?
De doodgewoonste dingen die brengen mij tot zingen
Ik zing van al't mooie dat ik zie ..
Het dagelijkse leven is m'n allermooist gegeven ..
In harmonie op melodie .

-
Ja ..hoor daar waren ze eindelijk,, Ik lag al languit in de auto en had eigenlijk de moed al opgegeven ..toen Cees ons attendeerde dat de Pestvogels er waren.. Hoog in de boom zaten ze vrolijk te klingelen (Ook wel beschreven als 'trrr' of 'sierr'. ..maar daar heb ik niet veel mee .,;)
-
-
-
En dan de omschrijving van deze vogel in de winterperiode ..In winter als adult, maar herkenbaar aan ontbreken van witte "haken" op handpennen, kortere kuif, minder rode lakstaafjes, smallere eindband aan staart en minder scherp begrensde zwarte keel. Hoe verzinnen ze het hé!:)
Ja ..eigenlijk wil ik andere vogels niet tekort doen ...
Maar dit zijn geen doodgewone vogels ..deze zijn buitenaards!!
Of ...Werelds?


5 opmerkingen:

 1. Mooi dat het opnieuw gelukt is. Het zijn schitterende vogels. Ik ben er ook een keer geweest en ben ook volop verwend.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat zijn jouw foto's mooi, de eerste pestvogelfoto vind ik echt super. Maar ook de doodgewone vogels heb je goed, bij mij waren die foto's toch minder geslaagd.
  Ik vond het supergaaf om te zien en top dat je nog een keertje wilde gaan zodat ik mee kon. Mijn blog laat nog even op zich wachten, ik loop nog steeds achter.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De pestvogels zijn mooi. Maar de "gewone" merels zijn ook niet slecht. Voor foto 2 (mannetje merel) vind ik een super foto.
  Groetjes, Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ook deze tweede keer heb je er weer wat moois van gemaakt Henk!
  Het zijn ook echt prachtige vogels, ik heb er afgelopen dinsdag van mogen genieten, blogje daarvan heb ik net geplaatst.

  Groetjes en fijn weekend
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen