vrijdag 13 februari 2015

Ochtendgloren

De nacht sluipt weg de lucht verbleekt
De schimmen vluchten zwijgend ..en aan de verre horizon begint de zon te stijgen ..en daar trekt uit de nevel op de klaarte van de dagenraad met in zijn schoot geborgen ...de zotte morgen
-
De stad ontwaakt de eerste trein breekt door de stilte en op zijn signaal begint de wildedans der dwazen ..de mens kruipt uit zijn ledikant denkt aan zijn werk en met zijn krant ijlt hij nog halfslaperig door de straten ..de wereld herneemt zijn zotte zorgen ...het ritme van ...de zotte morgen.
Nu kleurt de einder rood en valt de kou zacht door de ramen ..de stilte vlucht voor al't lawaai
dat opstijgt uit de straten ..en daar is dan de morgen weer een schaterlach en elke keer ..verdrijft hij zonder schromen ..de nacht de dromen.

De stad wordt wild en de auto's razen door zijn poorten en de laatste rust wordt uit zijn schuilhoek gedreven ..vogels vluchten vol verdriet uit zijn torens want hun lied wordt nu door niemand meer begrepen  ..mensen lopen naast elkaar een verre groet een stil gebaar ..want alles wordt nu door de tijd gemeten ..de wereld herneemt zijn zotte zorgen ..het ritme van de zotte morgen.
-
Maar't land zelf slaapt zijn roes nog uit ..diep onder't loof verscholen ..hier komt de mens of geen
geluid d'oneindige rust verstoren ..terwijl de stad nu raast en schreeuwt de morgen zijn bevelen geeft wordt hier bij t'ochtendgloren ....de dag geboren.
-
En ook de kinderen en de dwazen blijven tussen de rozen slapen ..ver en veilig geborgen ...voor het ritme van de zotte morgen
Het mooiste plekje in de awd ..waar men een prachtig uitzicht heeft op het gebied "Witteveld"
(Winter 20/21 December de kortste dag)
Voor de film Lord of the Rings gebruikte ze de droomlocatie Matamata in Nieuw Zeeland.. in de film de Shire (Middle-Earth) waar de Hobbits wonen. Ze wonen in ondergrondse huisjes met ronde deuren ..
(Lente 20/21 Maart)
Hier wonen dan geen hobbits ...maar deze locatie doet er niet voor onder ..
en elk seizoen heeft een prachtig decor ..Ja..een toplocatie.
(Zomer 20/21 Juni De zon staat op zijn hoogst) 
Wat dat betreft ...een film als de "Nieuwe Wildernis" kun je ook in de awd maken..
(Herfst 20/21 September De dagen worden merkbaar korter)