maandag 7 januari 2013

Imago Natuurgebied

De Zeereep ..
Langs de Nederlandse kust ..zijn het de jonge duinen die de eerste barriére vormen om de zee tegen te houden ..We noemen die Zeereep..Achter de Zeereep zijn de oude duinen ..die glooien wat meer dan de jonge duinen en zijn lang zo hoog niet... Tegenwoordig geeft men de natuur meer ruimte ( waar mogelijk is ) om zelf het reliëf te bepalen..Verstuiving wordt steeds meer gestimuleerd door het weghalen van vegetatie ...en zo verstuiving te bevorderen.
Zandvoort - Kust
Vandaag gaan we ( Herman en ik ) via het strand de Zeereep over ..Aan deze kant het zoute zeewater en een stukje verder landinwaarts zoet water ..ons drinkwater wel te verstaan..
Reegeiten
De jonge duinen zijn zo'n 1000 jaar geleden ontstaan...En de oude duinen zo,n 5000 jaar...Het is eigenlijk nog te donker om te fotograferen ..Maar het gaat qua weer een prachtige dag worden ..want niet veel later laat de zon zich zien.. ( rechts - Reuzenbovist )
Damherten..
De awd in nevelen gehuld ..
Reegeit ..
Torenvalk..
-
Reeën in en rond de Zeereep..En dat er mensen aan de andere kant van de Zeereep zijn .. wordt wel duidelijk.. We lopen nu richting het voormalig "Van Limburg Stirumkanaal " Wat nu een stuif-gebied is geworden..
Stuifduinen ..
De zon en de wind doen hun werk ..En omdat ik twijfelde of deze foto tegen het licht in wel goed was ..Nam ik flappie mee..Om hem niet veel later in het gras te zetten..
De kranten hebben hun vizier tegenwoordig op de AWD gericht ..Daarom vermeld ik er maar even bij dat de konijnen populatie het goed doet in de AWD....   Ook met de Reeën gaat het goed :)
En damherten lopen hier echt niet twee hoog ..
zoals sommige mensen tegenwoordig ( gaan ) denken..
Nu heb ik natuurlijk ook niet de wijsheid in pacht ..
Maar als ik de reacties leest van mensen die nog nooit in de AWD zijn geweest..
Dan denk ik ... "Doe niet zo negatief " ..
Zelfs de vereniging "Het Edelhert" ..Weet niet hoe snel ze moeten concluderen dat er 
geen voedsel genoeg is voor de damherten in de AWD .. 
En dat neemt de krant maar wat graag over..
Het is gewoon een voorbarig en een ongenuanceerde berichtgeving..
Waternet gaat het onderzoeken ..En dat is een goede zaak ..
Laten we eerst die uitkomsten maar eens afwachten
Waternet..
Een imago van een natuurgebied is belangrijk..En we weten wat een slechte berichtgeving kan doen met het imago ..kijk maar naar een top-gebied als de OVP ..Gelukkig is dat imago hersteld .. ( mede door "Volg de Vos") En als straks de film "De Nieuwe Wildernis" in de bioscoop gaat draaien ..Dan is iedereen weer ( terecht ) trots op onze OVP ..
( Ook in de AWD kan je zo'n soort film maken hoor :)