woensdag 25 maart 2009

Goedkoop dagje uit met het gezin AWD

(Met de huifkar is natuurlijk leuk.....Maar dat is niet gratis)
-
Trek er eens een dagje op uit...Ik garandeer dat u en uw kinderen zullen genieten van dit uitje.

U neemt de ingang Panneland (Vogelezang).En als u het parkeerterrein oprijd dan begint uw avontuur. Bij de ingang bij het pannekoekenhuisje ziet u al konijnen en een stel paauwen.
Voor één euro p.p. bent u al binnen.
Als u een paar uur wandelt dan ziet u zeker damherten.

Het gebied is zo groot....Ook al lijkt het heeeeeel druk , het valt na een half uurtje lopen of u er alleen met uw gezin loopt.
Neem lekker alles mee zoals drinken eten wc papier e.d. (gooi geen afval in de natuur).
Geef uw kinderen van mijn part een weggooicameraatje of uw digitale spiegelreflex camera en/of een verrekijker/tje mee.

Ze vinden het super , want je hoeft niet op de paden te blijven. dus een hoge duintop beklimmen of lekker ravotten mag allemaal.
Je komt gegarandeert heeeeeeeel veel tegen.
Er zijn Damherten,Reeen,Vossen http://www.dierenforum.nl/forum/website.php?page_id=1&web_id=76 De leukste en meest educatieve site voor alle weetjes over vossen (en andere dieren) u vind er ook Planten,Koeien,Schapen,een Aalscholverskolonie http://www.natuurfotograafversteeg.nl/ een vogelkijkhut,veel water dus Watervogels,Paddenstoelen,Eekhoorns,Planten en Mossen en veel soorten bomen. http://home.planet.nl/~taout/bomen/duo/duo%20overzicht.htm
En met een beetje geluk ziet u een Boommarter of vind u botten.
Er valt daar heel wat te zien.....Alleen het gebied is al zo mooi.
Ik kreeg enkele foto's opgestuurd via mail van Herman Versteeg.
Dit is één van de foto's van de Aalscholverskolonie die hij opstuurde.......Maar kijkt u zelf maar....de site hierboven.
Reegeit....Maar meer nog....DE BOOM.
Voor wie komende zomer in Nederland blijft, heeft bomenstichting Fraxinus excelsior een tip: ga op oudebomenjacht! Voorzitter Arie Pieters mailde dat de stichting, die ruim vijf jaar bestaat, in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland al bijna dertig oude bomen heeft ontdekt die dankzij hun inspanningen de status ‘monumentale boom’ gekregen hebben.
Pieters verwacht dat er in heel Nederland nog zo’n vijfhonderd tot achthonderd bomen staan die als monumentale boom aangemerkt zouden kunnen worden. Daarom heeft hij in navolging van The Woodland Trust in Groot Brittannië een Ancient Tree Hunt in het leven geroepen.
Wandelaars en andere natuurliefhebbers houden hun ogen open en hun digitale camera in de aanslag, om te kijken of ze bijzondere bomen tegenkomen. Sommige mensen hebben er in Engeland zelfs een sport van gemaakt om op zoek te gaan naar onontdekte ‘oude reuzen’. Fraxinus excelsior hoopt datkomend voorjaar en zomer de bomenjacht ook in Nederland wordt geopend.
Bomen moeten minimaal 80 jaar oud zijn voor de monumentale status. Een goede indicatie is de omtrek van de stam, gemeten op ongeveer 1,30 meter hoogte. Een eik, beuk, linde of es met een omtrek van 2.50 meter zal waarschijnlijk rond de 80 jaar oud zijn. Bij populieren en wilgen (die veel sneller groeien) betekent een stamomtrek van rond de 3.50 meter vaak dat ze rond de 80 jaar zijn. Een andere voorwaarde is dat de bomen moeten opvallen in hun omgeving.
Bijzondere bomen kunnen (voorzien van foto en locatieomschrijving) worden doorgegeven via
deze website of per e-mail via fraxinus.ex@planet.nl.
Verder over het AWD:
Het is heerlijk om er te lopen en geen mens tegen te komen.
Waarom dan Reclame voor dit gebied?:
Jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ( LNV). Zij zijn de koks, natuurbeheerders, groenteboeren, boswachters, varkenshouders, vogelaars, europarlementariërs, ministers en nog veel meer van de toekomst. LNV vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verbondenheid ontwikkelen met natuur en voedsel.
En daar ben ik het mee eens.
Bewust worden van de waarde van de natuur.
Deze damherten schrikken van bezoekers en komen hier het bos uitgerend richting duinen.
Ik (genomen door GertJan B.)
Buizerd (Genomen door GertJan......op de foto bij mij was het een soort stippie).
Vandaag stond er veel wind.
Maar wind is niet zo erg.....De beesten horen en ruiken je dan minder (tegen wind).
Zo'n Regenbui.....Dat is minder.
Gelukkig was ik dichtbij de Vogelkijkhut.
Dus daar schuilen.
Gelijk maar even een bakkie genomen.
Er zaten enkele Wintertalings onder de bomen/struiken.
Hindes.

Vlak bij de Uitgang/Ingang Panneland.