zondag 24 maart 2013

Polders Poelgeest

Grutto's - Polder Poelgeest
Een relatief klein gebiedje als "Polders Poelgeest"
is een genot om naar toe te gaan ..Er valt daar altijd wel wat leuks te zien..Zo ook de afgelopen weken ..waar ik in het slootje rechts zelfs een Waterral te zien kreeg .. Nu is zo'n vogel behoorlijk schuw ..en hij ging er dan ook al op grote afstand vandoor..
( Waterral )
De foto's zijn dan niet helemaal top ..
Maar ik kreeg hem in ieder geval op de foto :)
(Grutto)
In het gebied "Polder van Poelgeest" komen nu vooral veel Grutto's voor  ..En met een beetje geluk blijven ze fourageren op een kleine afstand. Het gebied is goed te belopen men loopt eigenlijk een acht-vormig pad..met aan de ene kant een rondje waar vooral veel riet voorkomt ..en aan de andere kant een meer open gebied ..
Tureluur
Kieviet ..Grutto en een Bonte Strandloper
-
Nu ben ik vandaag ..24 Maart ook even langs geweest .Maar het is een open gebied ..en vandaag was het winderig en koud ...en met deze koude wind ..waren er vandaag een stuk minder watervogels waar te nemen.een stuk minder watervogels waar te nemen ..
En waar veel watervogels zijn ..zie je ook roofvogels..
In het weiland zijn de hazen te zien ..helaas zitten ze ver weg..
zo ook de bergeenden ..die een tijdje flink bezig waren...
Grutto's
( Wintertaling )
Als je al die watervogels in dit gebied ziet fourageren ..dan denk je al snel .. "Zit er dan zoveel voedsel ..en raakt dat niet op "? Straks komen de Lepelaars hier ook fourageren .. Wat zo'n stukje weiland onderwater zetten wel niet oplevert voor de natuur.
Grutto's