dinsdag 20 mei 2008

AWD Heerlijk voorjaar

Bunker 114 (Ingang Oase) Niks bijzonders hoor dit stukje bunker maar de zon zorgde er voor dat deze bunker in de bloemetjes gezet werd.
Heel apart realiseerde ik me later.
Was dit toeval?

Wat een meerwaarde voor zo'n gebied.......ook hier staan leven en dood dicht bij elkaar.
Dood hout wordt in het bijzonder in de biotoop- en soortenbescherming gebruikt als verzamelbegrip voor afgestorven bomen of delen daarvan. Grofweg onderscheidt men daarin staand dood hout, oftewel nog niet omgevallen afgestorven bomen of hun delen, en liggend dood hout, dat al op de grond ligt. Staand dood hout is zeldzamer. Het biedt meestal een grotere verscheidenheid aan locatiecriteria en is daarmee ecologisch gezien bijzonder waardevol. Het begrip "dood hout" wordt hier in een bredere zin gebruikt; het omvat hier ook enigszins beschadigde -, zieke -, of afstervende bomen, struiken, en delen daarvan.In Nederland werden dode bomen vroeger snel verwijderd, maar de laatste tijd laat men deze meer staan om een grotere ecodiversiteit te bevorderen.
Afhankelijk van de houtsoort en de stand van het vervalproces zijn ongeveer 600 soorten paddenstoelen en rond de 1350 keversoorten betrokken bij het volledig remineraliseren van het houtlichaam.

In deze boom onstaat nieuw leven.
Een bloeiende en groeiende AWD.Geen opmerkingen:

Een reactie posten