dinsdag 20 augustus 2024

Red de Natuur

Het roer moet om ...niet over een paar jaar maar NU. (MetenWeten) Er ligt een deken van gif over het Nederlandse boerenland. Sterker nog ..we vonden overal bestrijdingsmiddelen. Niet alleen op het boerenland maar tot diep in de natuur. Ons credo werd: Er ligt een deken van landbouwgif over ons land.
-
-
-
-
Wetenschappers luiden de noodklok over een dreigende Parkinson pandemie en de desastreuze achteruitgang van insecten als zweefvliegen en bijen. De tweede kamer heeft onlangs een motie aangenomen waarin staat dat de gezondheid van mens ..dier en hun leefomgeving centraal moet staan in het gewasbeschermingsmiddelenbeleid. Zie: metenweten.nl  
-
-
-
-
-
Dankzij onderzoek van MetenWeten / metenweten.nl weten we nu dat er grote concentraties gif in het bos worden gemeten. Met mogelijke gevolgen voor biodiversiteit en gezondheid.
-
-
-
-
-
-
Bovendien toont steeds meer onderzoek aan dat ze ernstige gezondheidsschade veroorzaken bij mensen en in het bijzonder bij hele jonge kinderen. Hoogste tijd om burgers en natuur beter te beschermen. mail@metenweten.nl
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hij is zo gek als een deur ...maakt bokkensprongen fleemt en rent achter de reegeit aan. Dat het kalfje angstig is van die gekke vent die achter zijn moeder aanzit mag duidelijk zijn.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
De reeënbronst ...een periode dat de reebok alleen gefocust is op de reegeit. Hij trekt zijn bovenlip omhoog en zo proeft en ruikt (flemen) hij of de reegeit gewillig is. Het reekalfje kijkt verschrikt om ...daar komt die vent weer .
-
-
-
-
-
-
De reegeit en haar kalfje tussen de bloemen ..waar het normaal gesproken druk is qua insecten vlinders en vogels. Maar er valt maar weinig verder te beleven. Het voorjaar ..de slagregen krijgt de schuld. Maar bij MetenWeten weten ze wel beter. 
Bij minder insecten ...hebben de jonge vogels het ook steeds moeilijker. Ook al zien we steeds meer uitgesteld maaibeleid en bloemrijke bermen. Er moet veel meer gebeuren. Zonder insecten ..minder leven en bestuiving.

-
-
-
-
“Alle dingen zijn vergif ..alleen de dosis bepaalt of iets schadelijk is”