zaterdag 14 mei 2022

awdbossie

Het mooie ijsvogeltje (Alcedo atthis) heeft vast en zeker wat extra aandacht gekregen op de vijfde dag van de schepping. Dag 5 ; God liet het water wemelen van levende wezens ..en boven de aarde liet Hij vogels vliegen ..En God zegende hen ..opdat de vogels en de vissen talrijk zouden worden.

-
-
-
-
-
-
-
Even dacht ik aan een geweldige waarneming van een mythisch dier …een 'Eenhoorn'. Die in het boek van Joanna Gray symbool staat voor jezelf en anders dan andere durven te zijn ...een symbool voor magie rijkdom overvloed en om het allerbeste uit jezelf te halen ..en je te laten stralen. Het symbool van positiviteit . Hij liet mij in ieder geval shinen :)
-
-
-
-
-
-
Verwondering over de natuur ...de schoonheid van het licht op de vleugels en de borst nog vol met druppels na een duik in het water …De jongen bedelen om vis en de ouders brengen op één dag wel meer dan honderd visjes naar het nest. En daar zitten visjes tussen die behoorlijk groot kunnen zijn.
--
-
-
-
-
-
Brede orchis (Dactylorhiza majalis) ..een vroeg bloeiende orchis. 
Nederland telt ruim 40 soorten wilde orchideeën. In België komen er wat meer voor. Wereldwijd wordt het aantal soorten geschat op twintigduizend. In Europa is de schatting zo'n honderdtien / honderdtwintig soorten.
-
-
-
-
-
-
-
Diversen Orchiodeae met eivormige knollen hebben een rustperiode in zomer of herfst en verschijnen al voor of tijdens de winter weer boven de grond met een bladrozet De vorm van het knollenpaar heeft vanouds tot de verbeelding gesproken. Zij gaf aanleiding tot de namen 'Orchis' (= testikel) en bevorderde de vruchtbaarheid bij mensen.
-
-
-
-
-
In een volgend blogbericht gebruik ik nogmaals foto's van de ijsvogels ..het zijn er gewoon teveel om ze allemaal in één keer te plaatsen. Ze waren dan ook constant bezig om hun jongen te voeren. En dan maakt je er altijd te veel foto's van ..noem het maar ruilplaatjes ;)
-
-
-
-
-
-
-
Zittend op een uitschuifbare kruk ..fotografeer ik een tussen het hekwerk door .. 
Ik probeer nog om via het beeldscherm onder de plank door te fotograferen. Maar daar staat het gras achter het hekwerk te hoog voor ..en voor het hekwerk staan brandnetels. Dus dan maar over de plank heen.
-
-
-
-
-
-
-
Welke vis hij hier te pakken heeft is voor mij een raadsel .. Hij slaat een paar keer de vis hard tegen de tak aan. Die krijgt zo zijn pijnstilling en verdwijnt straks in één van de keeltjes van de jongen. Volgende blog .. meer van de reeën en de ijsvogels.
-
-
-
-
-
AWDBOSSIE ..