donderdag 7 oktober 2021

Zeekoet

De Pruikzwam of Apekop (Hericium erinaceus) is een prachtige en zeldzame paddenstoel. Helaas zien sommige mensen hem als delicatesse (smaakt naar kreeft) … maar omdat hij zo zeldzaam is laten we hem dan ook hangen. Japanners geloven dat hij goddelijke wijsheid biedt .. maar wijsheid is aan hen die ze laten hangen denk ik dan.
-
-
-
-
-
-
-
De Zeekoet (Uria aalge) is een vogel uit de familie Alken .. deze broeden aan de westkust van Engeland IJsland en Noorwegen. Nog voordat het jong kan vliegen springt hij vanaf de rotsen de zee in en trekken de Noordzee op. Jonge eerstejaars trekken langs de kust naar Zuid-Europa. 
Was deze uitgeput .. we gaan het nooit te weten komen. Hij zag er in ieder geval goed uit.
-
-
-
-
-
-
De bronst van de edelherten is niet te vergelijken met die van de damherten .. maar de beleving is er niet minder om. Normaal gesproken zijn er veel mensen die hier van kunnen genieten. Helaas zien we door afschot veel minder hindes in en rond de bronstplek.
-
-
-
-
-
-
Ondanks dat het niet echt zonnig was lieten de boomkikkers zich goed zien. Ze pakken zo te zien nog elke mogelijkheid aan om zich nog wat op te warmen .. beetje na zomeren. 
-
-
-
-
-
-
-
Het is één van de twee reekalfje ..hij loopt wat mank en hopelijk geneest dat snel. Het andere reekalfje loopt iets verder met zijn moeder. Niet veel later komen ze naar deze reekalf en gaan herkauwend in het gras liggen.
-
-
-
-
In zo'n gevecht gaat het er soms even flink hard aan toe .. er kan zelfs een stuk van het gewei afbreken. Dit gevecht duurde ongeveer een minuut .. en dat is nog best lang. De jongere damherten kunnen soms heel lang vechten .. maar dat is dan ook niet te vergelijken met de volwassen en veel zwaardere volwassen herten.
-
-
-
-
-
-
Nog een paar foto's van de Hop .. die daar eenvoudig te fotograferen was. Zelf heb ik daar maar kort gezeten .. er waren veel ..heel veel fotografen op af gegaan.
-
-
-
-
-
-
Hij zag er prima uit .. en was zo te zien alleen wat verzwakt. Geen olie of wond te zien. 
En hopelijk kom hij met vloed gewoon weer weg zwemmen. Voor mij was het de eerste keer dat ik er één op het strand zag.
-
-