donderdag 6 mei 2021

Er is meer tussen hemel en aarde

 

Ozzy Osbourne – Dreamer :“I Watch the sun go down like everyone of us. I'm hoping that the dawn will bring a sign. A better place for those who will come after us ..This time. I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer Who dreams of better days.
-
-
-
-
-
-
-
Your higher power may be God or Jesus Christ. It doesn't really matter much to me. Without each other's help, there ain't no hope for us. I'm living in a dream , a fantasy .. Oh yeah yeah yeah.
-
-
-
-
-
Kievitsbloem
Fuut
If only we could all just find serenity. It would be nice if we could live as one. When will all this anger, hate and bigotry be gone?
-
-
-
-
-
-
-
De vos is een natuurlijke vijand van ganzen … en hij is in staat om die populatie nog enigszins in toom te houden. Jagers die vossen schieten verstoren het natuurlijk evenwicht. En dat zorgt er voor dat ratten muizen en ganzen hun grootste vijand zien wegvallen. Stop de jacht op de vos.
Pullen Grauwe Gans
-
-
Vos
Beverrat
Beverrat
En er is meer tussen hemel en aarde … een ander level 
Indianen geloven in de 'Grote Geest'. Ze geloofden ook dat de geesten van overleden familieleden overal in de natuur te vinden waren. Daarom aanbeden ze de zon, de maan en de aarde. Ze leefden samen met plant en dier en namen nooit meer van Moeder-aarde af dan noodzakelijk was. Met respect voor de natuur.
Bosanemoon
Ree Bokje
-
-
Fazant
Frislingen
Wild Zwijn
De natuur is een balans tussen flora en fauna .. er zijn helaas steeds meer mensen die het maar lastig vinden dat dieren nu eenmaal plantjes eten of de boel omwoelen. Maar ook dat heeft een functie. 
Het lijkt wel of beheerders liever boer zijn dan boswachter. Want vee is beter stuurbaar.
-
Hubertus 
Edelherten
Draaihals
-
Op de Hoge Veluwe konden we de draaihals fotograferen.
Maar ook de zwijnen reeën edelherten .. Hubertus .. het edelhert van ik dacht tien jaar oud ziet er gehavend uit .. maar kan met de gevolgen van de zware bronstperiode toch nog functioneren
-
Reebokje
Steltkluut - (7) Groene Jonker
-
Steltkluut
Grauwe Gans
Reebok