maandag 28 september 2020

Hoge Veluwe

 

  De droogte in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is goed merkbaar. Dat er nu wat regen valt is een zegen .. maar kan in veel gevallen de schade door droogte niet meer herstellen. Zowel flora als fauna heeft te lijden onder de droogte.

  National Park De Hoge Veluwe
  Bronst Burlen
  Geweidrager Wildbaan
  De droogte in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is goed merkbaar. Dat er nu wat regen valt is een zegen .. maar kan in veel gevallen de schade door droogte niet meer herstellen. Zowel flora als fauna heeft te lijden onder de droogte.
  Edelherten bronst
  -
  Datura Duindoornappel
  Staart Vos
  Wintervacht
  De vos krijgt al een beetje zijn prachtige wintervacht en showt zijn mooie volle staart. Rond de paringsperiode (Dec/Jan) hebben vossen de mooiste vacht. En zijn de kleuren op z'n mooist.
  Statig ...
  Kluifzwam
  Reebok Hoge Veluwe
  De Zeereep
  Konninginnenpage 
  Geaderd Witje
  Het Groot Geaderd Witje (Aporia crataegi) is in Europa een niet bedreigd soort. Tot 1920 was het nog een vrij algemene standvlinder in Nederland ...maar staat sinds 1975 mede door het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de Nederlandse Rode Lijst als verdwenen.
  De Wildbaan 
  Pruikzwam Warmond (Nu helaas gevallen)
  Controle
  Stuifduin...
  Zeereep
  De vos voelt zich thuis in de zeereep .. en een beetje stuifduin schijnt hem niet te deren. ook al voel je laag aan de grond het schuren van zandkorrels.
  -
  Stuifduin ..
  Schaakbordlieveheersbeestje
  De Wildbaan
  Burlen
  Parelstuifzwam
  Ligusterpijlstaart
  Pijlstaarten
  De ligusterpijlstaart is een mooie nachtvlinder die wel vijf centimeter groot is.De ligusterpijlstaartrups is ook al zo mooi .. en twee is twee keer zo mooi :)
  Hazenpootje ..
  Statig ...
  De Bronst Veluwe
  De Vos
  Psi-Uil 
  De rups van de Psi Uil (Nachtvlinder) …Hij komt algemeen voor in Nederland. Toch zie ik hem voor het eerst Een prachtige rups qua kleur en vorm.
  De rups van de Psi Uil (Nachtvlinder)
  Damherten
  Dagpauwoog
  De Heide ..
  Walstropijlstaartrups
  Walstropijlstaartrups
  De Walstropijlstaart komt verspreid over het land voor en staat op de Rode Lijst als bedreigd
  Prachtig licht ...
  Wapendrager rups - Nachtvlinder
  Einde ..