dinsdag 12 december 2017

Vossen in de Sneeuw


De maagdelijke witte sneeuw heeft tijdelijk het decor in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) doen veranderen in een surrealistisch sprookjesachtige wereld.  De 'Pannelanderweg' is prachtig wit .. en voelt als een rode loper ..waarbij iedereen zich een bevoorrecht mens zou moeten voelen.
-
-
De bomen lijken op oeroude pratende en wandelende bomen.
Zoals de Enten in "The Lord of the Rings" (Jackson).  Eén van de oudste wezens van Middle-earth in het eeuwenoude "Fangorn Forest".
-
-
Een film waar reisgenoten de hoofdpersoon (Frodo Balings) moeten helpen om de Ring van goed en kwaad te vernietigen. Het mag dan een fantasy film zijn. Maar zijn wij niet allemaal een beetje Frodo?
-
-
-
We hebben de aarde in bruikleen ..en zijn slechts rentmeester. Natuurlijk hoor ik u al denken .."In christelijke ethiek" .. Nee! ...Gewoon humaan rentmeesterschap. Waarbij we die kostbare aarde in goede staat overdragen aan onze volgende generaties. Zodat ook de nieuwe generatie in duurzaamheid de aarde door mag geven.
-
Laten we reisgenoten zijn .. en ons inzetten voor een betere wereld.
-

(prachtig nummer ...)
Stap in .. en wilt u lid worden van de Partij voor de dieren?
https://www.partijvoordedieren.nl/ledenservice 
-
-
Heeft u ook de schokkende documentaire 'Beerput Nederland' van Wilfried Koomen (KRO-NCRV) gezien? Waar de overheid milieucriminelen decennialang hun gang lieten gaan met het lozen van chemisch afval in onze bodem lucht en water. Veroordeelde bedrijven (Criminelen) schrijven nu zelfs mee aan een nieuwe milieuwet.
-
-
-
Cora van Nieuwenhuizen (VVD) ..minister van infrastructuur en waterstaat ...is geschrokt maar ook trots op de maritieme sector die goed zijn voor 280.000 banen en een economische waarde van 35'5 miljard euro. Het milieu ..en dus de gezondheid van mens en dier ..zijn hieraan onderschikt.
-
-
De korte termijn visie ... waarbij geld centraal staat .. en ze de rekening doorschuiven aan een nieuwe generatie. Die hopelijk wel slimmer beter en verstandiger omgaan met de natuur dan de afgelopen generaties. 


-
-
Alle opsporingsinspanningen verdampen in de huidige corrupte politieke cultuur waarbij de vervuilers (criminelen) de regels gaan bepalen. ..
-
-
-
Het vertrouwen in de politiek was al niet best .. maar door de documentaire Beerput Nederland ..is het wel heel duidelijk geworden wie wat beslist. En is het kleine beetje vertrouwen wat er nog was totaal verdwenen.
-
-
Onze biodiversiteit is in crisis vertellen negen Hoogleraren de tweede kamer ..Ze luiden de noodklok .. 
-
-
En Helma Lodders (VVD) zegt: 'Ik zie niet zulke ernstige problemen" ..
Terwijl in meerdere landen onderzoeken laten zien dat insecten in rap tempo verdwijnen.