zondag 21 september 2014

Voorbronst

Er hangt een mysterieuze deken van mist over de Amsterdamse Waterleidingduinen .... schimmen en geluiden houden je alert ..Ja..ik hou er wel van ..het maakt een wandeling spannend.
Zo hoor ik ganzen overvliegen zonder ze te zien ...en word ik verrast door een vos die vlak voor me langs mijn pad kruist.
.
Enkele damherten maken zich op voor de voorbronst ..Het burlen (Knorren) is duidelijk nog niet bij ieder hert volmaakt ...de keelzakken moeten nog wat gesmeerd worden. Een spitser kijkt het geheel met verbazing aan ..zijn kans komt vast nog wel over een paar jaar.

Je hoort ze ....en opeens duiken ze op uit de mist ..De grootste grazers van de awd ...Koeien!..ja..gewoon koeien. Maar op één of andere manier zijn ze zo anders in de mist ..Ze lijken in de mist zo kolossaal ...alsof er een kudde olifanten op je afkomt.
Er is ook een stier bij ...en die loopt recht op me af ..
Nu heb ik al genoeg gezondheidsproblemen ...dus zoek ik de confrontatie niet op :)
Na het bezoeken van het"Vogelenveld" en het "Palmveld" ..
zoek ik de uitgang weer op.. 
Eerder deze week had ik ook al een kort bezoekje afgelegd in de awd..
-
Dat was op een zonnige dag .. en de boomkikkers lieten zich zien..Ze hebben een geweldige schutkleur en zijn erg klein .. dus vallen ze niet erg snel op als ze op een blad of steel van een braamstruik zitten. Echt schuw zijn ze niet ..en blijven dan ook rustig zitten als men dichterbij komt.

--
-
De kalfjes van dit jaar drinken nog bij hun moeder..Straks lopen de kalfjes mekkend achter hun moeder aan. Maar zij heeft dan meer oog voor de herten in en rond het Lek (Bronstplek) ..die haar moeten bevruchten..zodat ze in het volgende jaar in Juni weer een kalfje zal kunnen werpen.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Henk, wat een sfeer hebben de mistfoto's. Helaas kon ik zelf op die mistige ochtenden niet de AWD in, jij hebt er gelukkig wel van kunnen genieten. En eerder al van de boomkikkers, geweldig, je hebt ze er heel mooi op.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Henk
  je foto's hebben wel zweer je had dikke mist in de awd maar je hebt de laatste wandelingen wel weer wat gezien het is weer een mooie serie foto's.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig blog gemaakt Henk.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit zijn wel de beelden die duidelijk maken welk jaargetijde we nu hebben. Mist zorgt voor mooie sfeerbeelden.
  De header vind ik een prachtige binnenkomer.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen