zaterdag 7 juni 2014

Natuur in Juni

Het is op dit moment een prachtige tijd om de natuur in te trekken..De herten krijgen hun bastgewei ..libellen en vlinders in overvloed ..Vossen die welpen hebben en een grote kans dat u een damhert-kalfje of reekalf tegen gaat komen ..De zonnedauw of de orchideeën ..de blauwborst putters of zelfs de roerdomp. Er is in ieder geval genoeg te zien en te beleven in de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Vroeg of juist laat op de dag ...
voor de rust en schoonheid..

De zandhagedis ..staat op de rode lijst als kwetsbaar.De gemeente Noordwijkerhout ..weet daar alles van..Bij de bouw van een bungalowpark 'de Ruijgenhoek' gaven een 50 tal zandhagedissen grote problemen.
Gelukkig worden ze regelmatig gezien in de awd.

-
Veel mensen hebben een verkeerd beeld van de awd ..en zien het gebied als een hertenkamp ..waar herten twee hoog lopen en herten sterven van de honger. Nou..er is voldoende voedsel ..en de populatie herten is totaal geen probleem voor dit gebied. Bezoek het gebied eens ..en oordeel zelf.
Deze twee vossenfoto's zijn genomen in Zoetermeer..
Welp met prooi..

De provincie Zuid-Holland heet jagers een ontheffing verleend om tot eind 2018 reeën te doden. De noodzaak hiertoe ontbreekt en de ontheffing is daarmee in strijd met de wet. Faunabescherming heeft daarom bezwaar ingediend tegen de ontheffing. meer lees: http://www.faunabescherming.nl/
Vrouwtje en mannetje zandhagedis ...
-
Zonnedauw..
Onbekend..
Dit waren foto's die gemaakt zijn met wandelingen met Ghita en Herman