zondag 24 augustus 2008

AWD Skimboarden kijken

Melissa en Nicolette gingen skimboarden bij de zeester in Katwijk.
Ze kunnen dat uren volhouden.
Celina en ik gingen een kijkje nemen.
Het was best wel fris , maar dat weerhield ze niet.
Skimboarden is een watersport waarbij men zich met een plank (een skimboard) over de golven verplaatst. Het is ook mogelijk deze sport te beoefenen op een dunne laag water. Een goede skimboarder kan zijn plank richting een golf gooien, erop springen en de hele golf uitrijden tot aan het strand zoals bij golfsurfen.
Skimboarden is pas sinds enkele jaren in deze streken een erg populaire zomersport geworden, mede dankzij de talloze speelgoedmerken die tijdens de zomer goedkope, houten skimboards verschaffen aan alle geïntresseerden. Voor wie boards van betere kwaliteit zoekt kan meestal voor een aanzienlijke som (50-100€) een flatland skimboard kopen of (200-500€) een kunststof skimboard.
De duurste skimboards bestaan uit kunststof met een laagje carbon er overheen, de goedkopere bestaan meestal uit triplex of multiplex hout. De houten skimboards zijn geschikt om te 'railen' of 'grinden', dit wil zeggen op plastieken buizen glijden met het board. Omdat kunststof kwetsbaar is aan zo'n soort slijtage, worden bijna uitsluitend houten skimboards gebruikt om te 'railen'. Houten planken vormen een ook een goede basis om te leren skimboarden en zijn vooral meer geschikt om 'flatland' trucen te doen, zoals de '180','360','540',..., dit kan de skimboarder door zijn hand even in het water te zetten, zich af te duwen en zo kan hij zover roteren als de skimboarder maar kan.
De 'pop shove-it' is ook een populaire truc, afgeleid uit het skateboarden waarmee de skimboarder de plank onder zijn voeten 180 tot 540 graden laat roteren zonder zelf van positie te veranderen.

Zijn dit jonge Mantelmeeuwen....??
Zilvermeeuwen (Katwijkse duiven hoorde ik pas!)
Deze tafelmeshelft is een soort skimboard in het klein.....zie het spoor in het zand.