vrijdag 15 maart 2019

Wij als mens

Ze hingen achterin de klas .. die oude natuur-schoolplaten getekend door M.A.Koekkoek. De schoolplaten: "In Sloot en Plas" .."Aan het Strand".."Aan de Rivier" enz.. .Ze staan nog op het netvlies gebrand. De biodiversiteit was toen nog enorm.

-
-
In Nederland is de oorspronkelijke biodiversiteit zeer sterk achteruit gegaan. Er is nog zo'n tien tot vijftien procent over van de oorspronkelijke biodiversiteit.
-
-
-
-
-
-
Een Deltaplan moet het natuurverlies om zien te buigen naar een herstel van biodiversiteit. 
Minister Carola Schouten stelt 2,5 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar de oorzaken van soortenverlies.
-
-
-
-
-
-
-
-
Kortzichtig als de mens is ..gaven we de dieren de schuld van de achteruitgang van de biodiversiteit. De focus op het doden van dieren als vossen ganzen edelherten zwijnen damherten enz. moest zo gerechtvaardigd worden. Daar hebben we helaas al veel tijd mee verloren.




En nu gaan ze onderzoeken hoe het werkelijk zit ...waarschijnlijk komen we bij de mens uit.  Er is al veel tijd verloren. Een onderzoek is natuurlijk altijd goed.
Maar hoe vreemd is het dat zoiets nu pas gebeurd? Onderzoek betekent uitstel van aanpak. En de akkers zijn alweer dor en geel van de allesdoders. ( Onderzoek is een slimme manier om uitstel te creëren )  

-
-
-
Ruilverkaveling ..habitatverlies ..verzuring ..waterstand (verdroging) ..versnippering ..
vermesting klimaatverandering..injecteren mest.. en de grootste boosdoener zijn bestrijdingsmiddelen.
-
-
Er is toch geen onderzoek nodig om te weten dat allesdoders schadelijk zijn voor de natuur en biodiversiteit? .. Stop met Glyfosaat / Roundup ...Daar is geen onderzoek meer voor nodig!
-
De rekening mag niet doorgeschoven worden ...
De werkelijke kostprijs ......