dinsdag 19 maart 2019

Beer in Nederland

De Europese bruine beer hoort eigenlijk net als de wolf in Nederland thuis  Ze hebben zelfs ooit op het grondgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) gelopen. Wim Kuiper (Bio-archeoloog Universiteit Leiden) vond in 2016 een fossiele linkervoorpoot van één van de laatste bruine beren die leefde in Nederland..
Europese Bruine Beer / Klein Hoefblad
Europese Bruine Beer / Klein Hoefblad
De laatst gedode wolf in Nederland was in 1881 en in 1897 werd bij Heeze in Noord-Brabant de laatste gezien. Maar na een lange afwezigheid is de wolf nu definitief terug .. en heeft hij zich gevestigd op de Veluwe.
Europese Bruine Beer / Wolf
Beer 
Wolf ..
Ontblote tanden ... 
 Vluchtgedrag Beer en Wolf
Vos / Damhert
De vos stierf in de duinstreek uit in de 15de eeuw .. tussen 1924 en 1968 waren er acht incidentele meldingen. Vanaf 1968 waren vossen weer permanent aanwezig in de duinen.Damherten stonden in 1994 op de Nederlandse Rode Lijst ..als "bedreigd" ... En in 2007 afgevoerd van de lijst.
Vos
Wolf / Beer
-
Nu de wolf en de wilde kat zich definitief hebben gevestigd in Nederland. Is het aan de lynx goudjakhals en de bruine beer om terug te keren in de Nederlandse natuur.
Bijten wolf ...
Predator ... Vos
Predator Wolf
De wolf is een verrijking voor onze natuur en een bevestiging dat verbinden en vergroten (EHS) van natuur/natuurgebieden werkt.  We hebben eindelijk weer een top predator in onze natuur.
Roedel Wolven
-
Hoenderdaell
Even om verwarring te voorkomen ... deze beren en wolven lopen in het 'Landgoed Hoenderdaell" De beren zijn afkomstig van een fokstation in Bulgarije .. Ze werden in betonnen bakken gehouden en gebruikt om op te jagen
Ooievaar ..
Zeearend Stellers
Hyena ..
Amerikaanse Zeearend 
Een prachtig  natuurpark .. met een habitat voor de opvang van dieren.Stichting Leeuw streeft het doel na om dieren terug te plaatsen in hun land van herkomst.
-
-
De wolven en de beren hebben de ruimte ... en kunnen worden gescheiden van elkaar. De wolven en de beren .. stoeien wat om voedsel
-
Sneeuwuil ...
Einde ...