zondag 13 januari 2019

Roofdieren

De wolf doet zijn intrede in Nederland .. Politicus Annie Schreijer-Pierik (CDA Europarlementariër) heeft het over veertig wolven.
En tweet op de nieuwjaarsreceptie van het Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging "Duurzaam beheer en duurzaam oogsten uit natuur. Jacht onmisbaar voor biodiversiteit, schadebestrijding en aanpak AfrikaanseVarkenspest" (Een Leugen)

-
-
-
-
-
De veertig wolven heeft Annie dan ook uit haar dikke duim gezogen ..of ingefluisterd gekregen uit de jachtwereld..   #Stemmingmakerij.
-
-
-
-
-
EenVandaag besteedde op 5 januari aandacht aan de wolf in Nederland. Daarin zegt Annie Schreijer-Pierik tegen de verslaggever: "U hebt het over één wolf ..maar we hebben er veertig in Nederland" (Ze telt zeker die in schaapskleren bij de VVD en CDA ook mee?)
-
-
-
-
Maar dan nog ..al waren het er wel veertig. Dan is dat een prachtige reden om te stoppen met het schieten van prooidieren die de wolf eet. Zodat schapen met rust kunnen worden gelaten.
IJmuiden
Zeekoet
Zeehond ..
Eidereend Vrouw
Eidereend Man 
Drieteenmeeuw
Drieteenmeeuwen
Drieteenmeeuw
In de faunabeheereenheden (WBE) zitten geen ecologen .. en aan onderzoek willen ze niet meewerken. Dat wil de jachtwereld niet hebben. Want stel dat bij onderzoek blijkt dat jacht juist averechts werkt op bestrijding landbouwschade ..wat dan?
-
-
-
-
Stel dat de uitkomst is dat populatiebeheer (jacht) juist averechts werkt ..en dat afschot voor de wolf gestopt moet worden. Dan valt er minder of niets meer te oogsten uit de natuur. Het vergroten van leefgebied (EHS) is de belangrijkste investering om biodiversiteit toe te laten nemen. En daar past de wolf heel goed bij.
-