maandag 9 november 2015

Vandaag Ben Ik Gaan Lopen

De voordelen van begrazing ..en het op eigen benen staan van natuur ..is mega ..Dergelijke natuur is dynamisch en veranderd voortdurend. Natuurgebieden die het zonder natuurlijke begrazing moeten stellen stagneren in hun ontwikkeling .
De ontbrekende dynamiek door grazende dieren betekend doorgaans een enorm verlies aan biodiversiteit.
-
=
Toch moeten de damherten in de awd er aan geloven ...jarenlang proberen ze elk argument aan te dragen om afschot voor elkaar te krijgen .. eerst was het de verkeersveiligheid en de schade aan de bollenvelden ...een hekwerk aan de buitengrens van de awd en afschot damherten buiten de awd bracht daar verandering/verbetering in. 
 Maar Jaap Bond (gedeputeerde Noord Holland) neemt daar geen genoegen mee ..Nee ..ook in de awd moeten de herten er aan geloven ..Nu onder het mom van biodiversiteit .. De awd moet weer een bloemenzee worden .. 
 -
Nou ..jaren geleden ..met een kleine populatie damherten was de awd ook geen bloemenzee. De enigste reden om over te gaan op afschot ..is het ecoduct "Zandpoort" .. De damherten zijn namelijk niet welkom in het gebied NPZK 
Ja ..Waternet en Vereniging Het Edelhert zijn voorstanders van afschot ..
(Vereniging Het Edelhert ..is natuurlijk een vereniging van jagers ..Ja..die staan te popelen ) 
-
De Dierenbescherming ..Faunabescherming en de PvdD zijn tegen afschot ..
Veel bezoekers van het natuurgebied zijn ook tegen ..17.099 handtekeningen tegen afschot spreekt boekdelen.
Damherten afschieten in de awd is onwenselijk ..Het probleem overbevolking kent de natuur niet ..
-
Als er meer dieren leven dan de vegetatie toelaat ..dan verminderd
de vruchtbaarheid van de daar levende dieren. De natuur zelf weet heel goed raad met dergelijke processen.

Haar hoor je niet klagen over overbevolkingsprobleem ..Het is ons probleem ..wij komen dan vaak met natuur vreemde oplossingen.

-
-

Elke ecoloog zal bevestigen dat de natuur het beste op eigen benen kan staan  als zij weer zo compleet en zo volledig mogelijk kan functioneren. Heel veel soorten als bomen en struiken en dieren zoals vlinders... insecten of vogels ..zijn evolutionair gebonden aan natuurlijke begrazing ..
Duinviooltje
-
Paul van der Stap ..Meer Zie: KLIK
Oosterkanaal 
Herman en ik ..in een mooi mistig awd