donderdag 26 september 2024

Burg Eltz

In de vroege morgen vertrekken we vanuit Daun richting Burg Eltz …we hopen natuurlijk op een mistige morgen. We worden op onze wenken bediend ..want bij Münster-maifeld (Wierschem) aangekomen zien we een mooie mistlaag hangen over het uitgestrekte en kwetsbaar natuurgebied Elzer Wald.

-
-
-
Burg Eltz
-
-
-
-
-
De burcht is gebouwd op een rots maar ligt in een dal verscholen. De mist blijft mooi hangen tussen de bomen. Het is in eerste instantie te mistig en te donker om te fotograferen. Maar dan opeens doemt het mooiste kasteel van Europa uit het niets op.
-
-

-
-
-
-
-
Burg Eltz is een heel oud kasteel ..de bouw begon al in 1157 en duurde in totaal zo'n 500 jaar. De burcht is al meer dan 853 jaar in bezit van de familie Eltz ...en nu bewoond door graaf en gravin Eltz.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
De reebok lat ook zijn ogen vallen op de rups van de Sint - Jacobsvlinder. Deze serie is van alweer een tijdje geleden ...ik loop wat achter ..maar dat kan de pret niet drukken.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Het is sprookjesachtig mooi ….en iedere minuut krijgen we meer en meer te zien van dit imposante kasteel. Het is best een zware wandeling .. en wat we niet verwacht hadden is dat we moesten afdalen om er te komen. Het was dan ook adembenemend mooi zeg maar.
-
-
-
Ook een bezoekje aan Cochem aan de Moezel is een bezoekje waard.

-
-
-
Het IJsvogeltje ....ook al van een tijdje terug. Inmiddels is de edelhertenbronst in volle gang en komen de damherten ook in mood ..De herfst vraagt ook om andere plannen. Een mooie tijd breekt aan.
-
-
-
-
-
-
-
-
End