dinsdag 2 april 2019

Pullen

De vos is een geweldige predator .. en is een echte opportunist die bijna alles eet wat op zijn pad komt. In deze periode richt hij zijn aandacht op de ganzeneieren en de pullen. Tot eind april heeft hij meer aandacht voor de ganzen dan voor de weidevogels.
-
-
-
-
-
Normaal gesproken haalt een vos het hele legsel weg ..Maar bij een ganzennest neemt hij één of twee eieren per nacht weg. Uiteindelijk is het legsel verdwenen..
-
-
-
-
-
-
We komen weleens in de winterperiode een stuk eischaal van ganzeneieren tegen. De vos begraaft ganzeneieren in de grond .. Bij onvoldoende voedsel graaft hij ze dan op ... Het ei is dan al meer dan een half jaar oud.
-
-
-
Heeft de vos het ei gegeten of een andere predator? De vos laat
naast het grote gat in het ei .. Twee kleine gaatjes achter met een afstand van 2,5 cm. Dat zijn de afdrukken van de hoektanden.
-
-
-
-
Natuurlijk heeft de vos als predator ook zijn minder mooie kanten .. Maar ja .. een grazer eet ook weleens een plantje die we liever behouden. En planten die overwoekeren zien we ook liever niet.
-
-
-
-
Eigenlijk willen we als mens graag zien wat wenselijk is. Maar zo werkt natuur nu eenmaal niet. .. er zijn teveel factoren die een rol spelen in de natuur.
-
-
-
-
Iedere ingreep van de mens heeft gevolgen .. linksom of rechtsom ..Op korte of op lange termijn.
-
-
-